Реклама

Названо переможців інкубаційної програми для fintech-стартапів

1991 Open Data Incubator, ОТП Банк та НБУ назвали кращих випускників їхньої спільної інкубаційної програми для fintech-стартапів Open Banking Lab. Переможець отримав приз у розмірі $10 тисяч
Čytaty latynkoju
Названо переможців інкубаційної програми для fintech-стартапів
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Названо переможців інкубаційної програми для fintech-стартапів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
1991 Open Data Incubator, ОТП Банк та НБУ назвали кращих випускників їхньої спільної інкубаційної програми для fintech-стартапів Open Banking Lab. Переможець отримав приз у розмірі $10 тисяч

21 березня відбувся demo day — «випускний» — інкубаційної програми Open Banking Lab, в якій взяли участь українські стартапи, котрі розробляють для банків та інших фінансових організацій рішення, що працюють на основі відкритих даних. Open Banking Lab — перша в Україні ініціатива, що просуває концепцію відкритого банкінгу. В рамках програми 1991 Open Data Incubator підтримує стартапи, які розробляють продукти на основі відкритих банківських даних. Генеральним партнером і спонсором проекту виступає АТ «ОТП Банк». Доступ до open data і корпоративних API надали НБУ та ОТП Банк.

Хто опинився серед переможців-щасливчиків

Організаторами програми виступили некомерційний інкубатор 1991 Open Data Incubator, ОТП Банк та Національний банк України. Учасників було відібрано в листопаді 2017 року на спеціальному дводенному хакатоні. За результатами відбіркового змагання місця в Open Banking Lab отримали:

  • bNnesis — рішення, що допомагає банкам розуміти позичальників
  • ChurnAI (Artificial Intelligence Routing by CML team) — рішення, яке прогнозує і допомагає попередити відтік клієнтів банків
  • Future Agro Finance (Agro RSI) — платформа, що з’єднує агросектор і фінансові організації
  • CoinyPay — платіжне рішення
  • YouScore — АРІ-сервіс для оцінки благонадійності і потенціалу компанії
  • SkyService Fin — хмарні каси, контроль роботи торгової точки 24/7
  • CyberDataVizor — рішення в області кібербезпеки онлайн-банкінгу
  • MarketBOX — платформа для аналітики роботи маркетплейсів.

Протягом трьох місяців учасники працювали на території 1991 Civic Tech Center, відвідували лекції, зустрічалися з менторами та працювали з відкритими даними й API Національного банку України та ОТП Банку.

За результатами інкубації кращим стартапом був визнаний YouScore. Збираючи і аналізуючи відкриті дані, YouScore допомагає банку оцінити благонадійність клієнта. Збираючи і аналізуючи відкриті дані, YouScore від компанії YouControl допомагає банку оцінити благонадійність клієнта. До речі систему YouControl раніше вже оцінили, серед інших, Національний банк України і Державна фіскальна служба. У держустановах вважають, що завдяки такому рішенню компанії, що порушують законодавство, не отримають доступу до фінансових інструментів. Команда YouScore отримала приз в розмірі $10 тисяч, а також підтримку ОТП Банку в розвитку їхньої скорингової системи.

Ще 3 команди запустять пілотні версії своїх продуктів в партнерстві з ОТП Банком. Таку можливість отримали Future Agro Finance, CoinyPay і bNesis.

Нагадаємо, що в лютому  у Києві завершиласяУ Києві проведуть фінал програми для fintech-стартапів перша в Україні масштабна програма для фінтех-стартапів FINTECH MASTER, яку в партнерстві реалізували Mastercard та 1991 Open Data Incubator за підтримки Національного Банку України.

Share
Написати коментар
loading...