Реклама

У травні з Одещини до Румунії можна буде дістатися через Дунай

Саме на цей період анонсований запуск поромної переправи Орлівка-Ісакча. Будівництво вже увійшло у фінальну стадію. Найближчим часом тут очікується відкриття контрольно-пропускного пункту
Čytaty latynkoju
У травні з Одещини до Румунії можна буде дістатися через Дунай
  1. Головна
  2. Місто
  3. У травні з Одещини до Румунії можна буде дістатися через Дунай
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Саме на цей період анонсований запуск поромної переправи Орлівка-Ісакча. Будівництво вже увійшло у фінальну стадію. Найближчим часом тут очікується відкриття контрольно-пропускного пункту

Будівництво переправи з села Орлівки Ренійського району Одеської області до румунського міста Ісакча через Дунай стартувало восени 2015 року.

Як працюватиме переправа

На переправі будуть працювати 4 пороми з осадкою 1,5 метра. Відстань між українським і румунським берегами на переправі складе близько 900 метрів. Вартість проекту становить €12 млн.

Нагадаємо, що Україна та Білорусь відновлюютьУкраїна та Білорусь відновлять річкове судноплавство річкове судноплавство. На спільних водних артеріях – Дніпрі та Прип’яті – Україна й Білорусь домовилися розвивати судноплавство. Одна із цілей використання річок задля транспортного сполучення – транзитні перевезення вантажів водним транспортом. Використовуватимуть, у тім числі, і судна класу «річка-море».

Міністр інфраструктури Володимир Омелян наголошує, що обидві країни провели тривалу спільну роботу, аби відновити судноплавне сполучення із Білоруссю. Йдеться, зокрема, про водний шлях Е-40. Також обидві країни забезпечили належні безпечні умови для судноплавства на річках та продовжують роботу у цьому напрямку. Кошти для реалізації Дорожньої карти проекту шукатимуть у МФО та донорів. Про подальші напрямки роботи та успіхи у залученні інвесторів обіцяють повідомити згодом.

Додамо, що «Нібулон» запускає«Нібулон» запускає новий вид транспортного сполучення на Півдні новий вид транспортного сполучення на півдні України. Компанія має намір спустити на воду катер, який розрахований приблизно на 120-200 пасажирів. Його швидкість складе орієнтовно 60 км/год. Транспорт курсуватиме між двома населеними пунктами поблизу прибережної лінії Чорного моря. Серед ключових напрямків для реалізації проекту — прибережне сполучення між Одесою та Білгород-Дністровським. Варто знати, що цього літа «Нібулон» запустив перевезення на швидкісних катерах по Дніпру та Південному Бугу на Кінбурнську косу, що у Миколаївській області. Перша спроба виявилася вдалою і отримала позитивні відгуки від місцевого населення.

Share
Написати коментар
loading...