Реклама

В Україні з’явилася державна установа із залучення інвестицій

Уряд ухвалив рішення про створення державної установи “Офіс залучення інвестицій” (UkraineInvest). Відповідне розпорядження міністри схвалили на засіданні 21 березня, передає УНН
Čytaty latynkoju
В Україні з’явилася державна установа із залучення інвестицій
  1. Головна
  2. Креатив
  3. В Україні з’явилася державна установа із залучення інвестицій
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Уряд ухвалив рішення про створення державної установи “Офіс залучення інвестицій” (UkraineInvest). Відповідне розпорядження міністри схвалили на засіданні 21 березня, передає УНН

Відтепер постійно діючий дорадчий орган при Кабміні, Офіс залучення інвестицій, перетворюється на державну установу.

Яка мета новоспеченого органу

Метою Офісу, як і раніше, лишиться залучення в Україну прямих іноземних інвестицій та вдосконалення іміджу держави як привабливої для інвестування країни.

Нагадаємо, що інвестиції в українські ІТ-компаніії встановилиІнвестиції в українські ІТ-компанії минулоріч встановили рекорд рекорд. Після спаду в 2016 році, в Україні спостерігається рекордне зростання інвестицій – загальний обсяг інвестицій в українські ІТ-компанії становив $265 млн за 2017 рік, що втричі (на 231%) більше показників 2016 року.

Згідно з дослідженням, у 2017 році було укладено 44 угоди, а в 90% з них передовими були іноземні інвестиційні фонди (напр. General Catalyst, IVP, Spark і Almaz Capital), але за участю українських інвесторів. Іноземний капітал склав 96% загального обсягу інвестицій, при тому що в 2016 році і раніше розподіл зовнішнього і локального капіталу було практично рівним.

Додамо, що ЄБРР надаєЄБРР надає інвестиції на модернізацію металургійного гіганта України значні інвестиції на модернізацію металургійного гіганта України. Розвиток української промисловості можливий лише через модернізацію — особливо, якщо йдеться про такі традиційні галузі, як металургія. Модернізацію Криворізького гірничо-металургійного комбінату профінансує Європейський банк реконструкції та розвитку. Інвестиції складуть $350 млн. На часі дізнатися ябільше про те, куди й навіщо буде інвестовано ці кошти.

$150 млн із загальної суми надійде у вигляді синдикованого кредиту від приватних банків, зазначають сторони проекту. Завдяки інвестиціям комбінат зможе модернізувати установки для агломерації – одного з початкових етапів збагачення залізної руди. За ці ж кошти буде здійснено капремонт однієї з доменних печей та запустять 2 нові установки для безперервного лиття. Проект модернізації передбачає і природоохоронні заходи.

Share
Написати коментар
loading...