Реклама

«Велика двадцятка» розробляє рекомендації щодо криптовалют

Світові економічні лідери встановили крайній термін для першого кроку до уніфікованого регулювання криптовалюти. Дедлайн щодо внесення відповідних рекомендацій встановили до липня 2018 року
Čytaty latynkoju
«Велика двадцятка» розробляє рекомендації щодо криптовалют
  1. Головна
  2. Крипто
  3. «Велика двадцятка» розробляє рекомендації щодо криптовалют
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Світові економічні лідери встановили крайній термін для першого кроку до уніфікованого регулювання криптовалюти. Дедлайн щодо внесення відповідних рекомендацій встановили до липня 2018 року

Виступаючи після зустрічі міністрів фінансів країн G20 в Буенос-Айресі, голова Центрального банку Аргентини Фредеріко Штурценеггер повідомив, що представники найбільших економік погодилися з необхідністю пильного вивчення криптовалют. Після цього можна буде розглядати питання їх регулювання.

Як здійснюватиметься регулювання криптовалюти 

Однак єдності серед «великої двадцятки» з цього питання немає. Так, президент Центрального банку Бразилії Ілан Голдфайн заявив, що криптовалюта в його країні регулюватися не буде, і що Бразилія не обов’язково буде слідувати регулювання цієї чи інших сфер, запропонованих в G20. Тим часом, G20 пообіцяла застосовувати в регулюванні криптовалюти стандарти Групи розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей. Це міжурядовий орган, створений для боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму.

Нагадаємо, що у Сполучених Штатах Америки суд визнавУ США суд визнав криптовалюту товаром криптовалюту товаром. У постанові сказано, що Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами (CFTC) має право пред’явити позов про шахрайство Макдоннелла, який, за даними відомства, з січня 2017 створив сервіс Coin Drop Markets і вводив клієнтів в оману, пропонуючи їм консультації з торгівлі криптовалютами. Їх у судовому рішенні названо товаром.

В реальності клієнти не отримували порад, за які вони платили. Coin Drop Markets ніколи не реєструвалася в CFTC, а Макдоннелл закрив сайт компанії і перестав відповідати на запити клієнтів. Окружний суддя також виніс попередню судову заборону на адресу Макдоннелла і Coin Drop Markets на участь в товарних угодах. Варто відзначити, що вперше CFTC визнала криптовалюти товаром в 2015 році. Суддя Джек Вайнштейн підтвердив це рішення, заявивши, що CFTC має широку свободу дій для тлумачення федерального закону, що регулює сировинні товари. Додамо, що міністерство фінансів Німеччини підписало постанову, згідно з якою біткоїн визнаний платіжним засобом.

Share
Написати коментар
loading...