Реклама

Зареєстровано проект закону про Нацбюро фінансової безпеки

Голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зареєструвала законопроект про Національне бюро фінансової безпеки. Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради
Čytaty latynkoju
Зареєстровано проект закону про Нацбюро фінансової безпеки
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Зареєстровано проект закону про Нацбюро фінансової безпеки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зареєструвала законопроект про Національне бюро фінансової безпеки. Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради

Національне бюро фінансової безпеки — правоохоронний орган, який може замінити податкову міліцію. У березні 2017 року уряд схвалив законопроект про створення її замінника – Служби фінансових розслідувань (СФР). Законопроект про СФР не знайшов підтримки на рівні парламенту, президента та силових відомств.

Що відомо про «шлях» законопроекту 

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року податкова міліція виявилася поза законом: депутати помилково виключили з Податкового кодексу положення про податкову міліцію. Новий закон, який би визначив правила її роботи, не з’явився. На початку березня Южаніна опублікувала законопроект, яким запропонувала створити правоохоронний орган із спецстатусом, підзвітний президенту та парламенту. За словами нардепа Мустафи Найєма, законопроект не передбачає ліквідацію департаментів розслідування економічних злочинів в СБУ, Фіскальній службі, Нацполіції і ГПУ.

Співробітники нового органу матимуть право ініціювати будь-які перевірки і ревізії, а для оперативно-розшукових заходів досить буде аналітичної довідки.

Нагадаємо, що Україна реформуєУкраїна реформує систему торговельного захисту систему торговельного захисту. Чинні закони у цій сфері не відповідають вимогам СОТ та сучасній міжнародній практиці, обмежують можливості захисту української промисловості, не містять чіткого розділення повноважень між компетентними органами. Також вони мають недосконалий механізм проведення торговельних розслідувань та застосування заходів та містять термінологічні неточності. Законопроектами пропонується прийняти нову редакцію трьох законів та внести зміни в супутні закони.

Зміни стосуються, серед іншого: запровадження двоетапного проведення розслідувань та чітке дотримання строків їхнього проведення, розмежування та уточнення повноважень і функцій компетентних органів, врегулювання участі бізнесу в розслідуваннях та запровадження механізму внесення імпортером фінансової гарантії у вигляді грошової застави (для сплати особливих видів мит).

Share
Написати коментар
loading...