Реклама

Ловити онлайн-хвилю: 9 українських радіостанцій, яких немає в FM

Вдома, в машині, на роботі або ж на велосипеді з навушниками. Надворі, в маршрутці чи за містом — люди слухають радіостанції. Сьогодні радіо впевнено крокує вперед, тому тепер ви можете не лише ловити хвилі FM, а й слухати авторські програми, якісну музику та новини в онлайн-режимі
Čytaty latynkoju
Ловити онлайн-хвилю: 9 українських радіостанцій, яких немає в FM
  1. Головна
  2. Історії
  3. Ловити онлайн-хвилю: 9 українських радіостанцій, яких немає в FM
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вдома, в машині, на роботі або ж на велосипеді з навушниками. Надворі, в маршрутці чи за містом — люди слухають радіостанції. Сьогодні радіо впевнено крокує вперед, тому тепер ви можете не лише ловити хвилі FM, а й слухати авторські програми, якісну музику та новини в онлайн-режимі

Любите слухати не лише музику? Тоді добірка 10 онлайн-радіостанцій вам буде потрібна як ніколи.

Radio Skovoroda

Вони прийшли у світ у 2015 році і стали першим мандрівним радіо, для якого ефірною студією є будь-яка точка світу. Radio Skovoroda відвідала понад 60 локацій, поефірила з 10 країн світу, запросила на інтерв’ю понад 1000 гостей, а також ставила свої студії на Євробаченні та Євро-2016. Натхненням з онлайн-радіо ділиться Григорій Сковорода, адже свого часу він також був новатором та навіть хіпстером. кажуть представники цього проекту. Гасло Radio Skovoroda висвітлює їхню філософію — «Радіо вільних людей». Самі ж засновники розповідають: «Ми працюємо для активної, творчої, свідомої молоді. Говоримо про культуру, музику, сучасне мистецтво, громадянське суспільство, права людини, спорт, здоров’я, IT, технології.»

Познайомитись з Radio Skovoroda можна не лише у прямих ефірах, а й у подкастах розмов за всю історію мандрівного радіо. В ефірі можна почути розмови про самостійні подорожі світом, інтерв’ю з непересічними людьми, відвідати територію якісної музики, дізнатись про «кухню» маркетингу та IT, познайомитися з стратегіями розвитку міст, а також вдосталь нареготатись у розважальному шоу.

Ловити онлайн-хвилю: 9 українських радіостанцій, яких немає в FM

«Радіо Аристократи»

Це онлайн-радіо з’явилось 4 роки тому з гаслом «Всі розумниці країни». Радіо за весь час випустило 75 авторських шоу, 3500 подкастів та прийняло 1700 гостей студії. Про свою місію «Радіо Аристократи» розповідають так: «Розважаємо та освічуємо всіх розумників та розумниць цієї країни. Турбуємось про те, щоб їх ставало все більше і більше». А для цього в ефір виходять програми на тему культури, науки, музики та суспільства.

Для любителів музики тут — куточок раю, адже передач на цю тему безліч. Це розмови про музику, що долає кордони стилів, у програмі «Меланж», про нові нові релізи на вінілі у програмі «На игле», про музичні тренди з усього світу у програмі «Нова музика Даші Коломієць». А ще слухачі можуть помандрувати у світ джазу з українським джазменом Олексієм Коганом у програмі «JazzTime». Також на «Радіо Аристократи» розмовляють про кіно, поезію та світ. Радіостанція часто проводить зустрічі зі слухачами у формі відкритих ефірів, радіоконцертів та вечірок і має свій онлайн-журнал.

Ловити онлайн-хвилю: 9 українських радіостанцій, яких немає в FM

RTI

Це радіо маю свою родзинку, бо єдине в Україні працює в унікальному форматі Radio Vision, тобто транслює безперервний відео-стрім з телестудії каналу RTI. Український інформаційно -музичний ресурс створений для людей з активною життєвою позицією. В ефірі станції можна почути не лише якісну музику, авторські програми, а й активний виклад актуальних, оперативних та правдивих новин з політичного, суспільного та культурного життя України і світу. Також на ресурсі ви зможете слухати кращі зразки українською та світової музики.

На хвилях цієї радіостанції можна прослухати  інформаційно-провокативну передача на тему сучасної української політики та економіки, краще познайомитись з літературою та художніми кліпами на українську поезію, а також почути інтерв’ю з видатними українцями про їх життєвий і творчий шлях, а також насолодитись джазом, роком, класичною та сучасною музикою. Сьогодні «RTI» є одним із найважливіших «стовпів» україномовного контенту.

«UA Радіо»

Завдяки цьому онлайн-радіо ви можете слухати українську пісню, будучи у будь-якому куточку світу, адже такою і є місія «UA Радіо». Ресурс позиціонує себе, як радіо якісного україномовного контенту. Тут звучить музика в жанрах: поп, інді-поп, рок, фолк, джаз, а також різноманітні об’єднання цих напрямків. Автор проекту розповідає: «Ми популяризуємо українську мову і даємо можливість молодими музикантам презентувати свою творчість людям». Також на сайті ви можете відстежити слухачів цього ресурсу з усього світу.

Ловити онлайн-хвилю: 9 українських радіостанцій, яких немає в FM

Urban Space Radio

Це — мультимедійний проект, який поєднаний з просторами громадських ресторанів Urban SpaceРесторан Urban Space 500 відкриють в історичному центрі Києва, звідки й ведеться мовлення. Місто народження цього онлайн-радіо — Івано-Франківськ. Контент ефіру складається з авторських програм та музики. На радіо лунають українські пісні, здебільшого у жанрі інді, також можна почути світові хіти. 
 Програми спрямовані на теми розвитку міської культури, урбаністики, сучасного мистецтва, освіти та креативного бізнесу. Також в ефірах піднімають соціально важливі теми. До прикладу, можна послухати авторську програму «Архітектура вибору» Галини Герасим — політологині, наймолодшої викладачки Українського католицького університету. Або ж почути цікаві розмови з непересічними людьми, які розвивають міську культуру, працюють у сферах актуального мистецтва і прогресивної освіти в авторській програмі «Обережно, Мох!». А всі, хто проґавив прямий ефір, має змогу відтворити розмови у подкастах на сайті радіо.

«Є! Радіо»

Це онлайн-радіо транслює свій контент з гаслом «Слухай справжню українську музику!». З виходу у світ у травні 2008 року і до сьогодні «Є! Радіо» працює цілодобово. Не часто й зустрінеш такий формат, як на цьому радіо, адже тут ви можете обирати, що вам до вподоби з колориту контенту — «Є! Радіо» працює у чотирьох жанрових напрямках. В ефірі «Є! Радіо» ви не почуєте низькопробної музики і виконавців «однієї пісні». Цей ресурс має постійних слухачів і займає високе місце в інтернет-рейтингах за національним сегментом.

UA:КАЗКИ

Лише декілька днів тому світ побачило«Суспільне» запустило окремий сайт із українськими аудіоказками нове онлайн-радіо з нетиповим форматом — це дитяча радіостанція «UA:КАЗКИ». Ініціатором такого проекту стало «UA:Українське радіо», яке входить до Національної суспільної телерадіокомпанії України. Сьогодні цей ресурс надає доступ до 200 аудіоказок різних народів світу. Казки озвучують відомі українці, серед яких актор театру кіно та дубляжу Євген Малуха, вокаліст гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, учасник гурту DakhaBrakhaПісня «ДахаБраха» стала саундтреком для бренду Девіда Бекхема Марко Галаневич і лідерка гурту «Крихітка» Саша Кольцова. На цьому онлайн-радіо казки звучать українською мовою, та працює воно цілодобово. На сайті радіо можна завантажити розмальовки, а незабаром засновники обіцяють запустити безкоштовні додатки з казками.

Colorsound

Це онлайн-радіо створене для тих, хто не уявляє свій плейлист без року. В основному в ефірі звучить класичний рок, також на хвилях Colorsound можна почути пісні у стилі блюз, реггі, хард та фанк. Радіо радо вітає виконавців, які хочуть, аби їхні пісні потрапили в ротацію. На сайті радіо ви маєте змогу не лише прослуховувати хіти, а й довідатись про новини зі світу музики. В ефір виходить програма ColorTales, в якій ви можете дізнатись про історію року, життєві історії культових особистостей та цікавинки про неординарні музичні інструменти.
Також Colorsound доєднується до рок-вечірок, ритм яких ви можете вловити на цьому ресурсі.

«МедіаНяня»

Це онлайн-радіо спеціалізується на проблемах та перевагах медіаринку України та світу. «МедіаНяня» пропонує своїм слухачам новини про телебачення, радіо, пресу та кіно, також тут розмовляють про закулісся інтернету, нові технології та аналізують актуальні медіаресурси . Ще в контент цього онлайн-радіо входять інтерв’ю з відомими скандальними і лояльними, успішними і не дуже представниками медіа. Серед програм є «МедіаНовини», «Міфи і легенди кіно та телебачення», «Актуальні інтерв’ю», «Словник медіатермінів» та «ТелеСвіт».
Радіо працює цілодобово. Здебільшого музика на «МедіаНяня» — це саундтреки кіно та телебачення. Також слухачі мають змогу почути бажані пісні, замовивши їх на сайті.

 

Share
Написати коментар
loading...