Реклама

Українська мережа хімчисток збиратиме поліетиленові пакети

Українська мережа хімчисток KIMS запускає всеукраїнську логістичну програму зі збору та утилізації поліетиленового сміття. Екологічний проект компанія впроваджує в рамках програми корпоративної соціальної відповідальності
Čytaty latynkoju
Українська мережа хімчисток збиратиме поліетиленові пакети
  1. Головна
  2. Місто
  3. Українська мережа хімчисток збиратиме поліетиленові пакети
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Українська мережа хімчисток KIMS запускає всеукраїнську логістичну програму зі збору та утилізації поліетиленового сміття. Екологічний проект компанія впроваджує в рамках програми корпоративної соціальної відповідальності

На ефективність програму протестували в Одесі, де на базі пунктів прийому одягу мережі хімчисток KIMS були встановлені спеціальні контейнери для збору поліетиленових пакетів. В рамках інформаційної кампанії про важливість сортування, утилізації та переробки поліетиленового сміття, до пунктів прийому в обласному центрі прийшло понад 5000 осіб — тоді здали близько 300 кг поліетиленового сміття або 200 тис. пакетів.

Як локальну програму зроблять всеукраїнською

До кінця 2018 пункти прийому поліетилену в Одесі дозволять зібрати і утилізувати від 3 до 4 тонн пакетів. У Києві кількість пакетів, які містяни здадуть на переробку і утилізацію, буде у чотири-п'ять разів більше.

Олександр Коган, засновник KIMS

Компанія KIMS, яка працює у 14 найбільших містах України і має 79 пунктів прийому одягу та 14 хімчисток, розраховує на допомогу місцевих органів влади. Першою долучилася столиця. Зокрема, досягнута принципова домовленість з Київською міською державною адміністрацією про організацію збору поліетиленових пакетів на ярмарках. З 12 березня у Києві працюватимуть 10 пунктів прийому поліетиленового сміття на базі хімчисток KIMS.

Протягом першого місяця проекту у столиці проходитиме масштабна інформаційна кампанія під назвою «КІМСНИ пакет». Інформація про можливість здачі поліетилену буде доноситися киянам через зовнішню рекламу, радіо і телебачення. Крім того, щоб заохотити мешканців міста здавати пакети, протягом першого місяця компанія надаватиме 5% знижку на послуги мережі в обмін на поліетиленові пакети.

Еко-проект «КІМСНИ пакет» безстроковий. Спеціальні урни для збору пакетів будуть залишатися у пунктах прийому мережі хімчисток KIMS постійно.

Соціальна ініціатива компанії KIMS гідна наслідування. Докладемо зусиль, аби громадяни не нехтували такою можливістю і почали сортувати поліетилен для подальшої його здачі.

Денис Пікалов, заступник начальника Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА

Як зазначають організатори програми, крім Києва, пункти прийому поліетиленових пакетів відкриються у Дніпрі, Рівному, Луцьку, Черкасах, Володимирі-Волинському, Миколаєві, Ірпені, Золотоноші, Ковелі, Смілі та у Чорноморському Одеської області. Зібрані пакети будуть передані на утилізацію або переробку, залежно від якості і характеристик поліетилену.

За даними WWF, кожен українець за рік виробляє 200-300 кг сміття, з якого 10-12% — пластик і поліетилен. Поліетиленовий пакет, в середньому, використовується 20-25 хвилин, а у природних умовах розкладається 100 років.

До слова, з 1 січня 2018-го сортування сміття є обов’язковим для всіх українців. Чому це відбувається і що варто знати про механізм сортування сміття — на часі дізнатисяІз 2018 року сортування сміття стане обов’язковим — що варто знати про все докладніше.

Share
Написати коментар
loading...