Реклама

Армія України за 7 днів: від нових боєприпасів до speaking club на полігоні

В Україні успішно випробували боєприпаси 152-го калібру, українські ВМС у 2018-му отримають новітні гідроакустичні станції проти диверсантів з моря, а молода офіцер-лінгвіст влаштувала за підтримки іноземних військових клуб вивчення мов просто на військовому полігоні
Čytaty latynkoju
Армія України за 7 днів: від нових боєприпасів до speaking club на полігоні
  1. Головна
  2. Історії
  3. Армія України за 7 днів: від нових боєприпасів до speaking club на полігоні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Україні успішно випробували боєприпаси 152-го калібру, українські ВМС у 2018-му отримають новітні гідроакустичні станції проти диверсантів з моря, а молода офіцер-лінгвіст влаштувала за підтримки іноземних військових клуб вивчення мов просто на військовому полігоні

Випробовуємо нові боєприпаси та готуємо армію до нових технологічних смаколиків – як прожили Збройні сили України та які здобутки отримала українська армія? Все це – у нашій щотижневій тематичній military-добірці.

В Україні випробували боєприпаси 152-го калібру

Україна отримала власне виробництво артилерійських боєприпасів великих калібрів. Про це поінформував Президент України Петро Порошенко у Facebook. ДАХК «Артем», що входить до складу Державний концерн «Укроборонпром» успішно провели вогневе випробування артилерійських боєприпасів калібру 152 мм. Кооперація підприємств Концерну дозволила в найкоротші терміни опанувати виробництво артилерійських боєприпасів для забезпечення потреб ЗСУ. Це – важливий крок, що підвищує боєздатність українського війська.

Новий осколково-фугасний снаряд розраховано для знищення живої сили, артилерії та вогневих засобів противника, а також – руйнування фортифікаційних споруд і об‘єктів. Він призначений для стрільби з однієї із найбільш далекобійних артилерійських систем – «Гіацинт».

Український флот отримає гідроакустичні станції

Для ефективного моніторингу підводної обстановки та виявлення диверсійних сил противника в Україні розроблено нові гідроакустичні засоби. У перспективі система висвітлення підводного простору ввійде до новоствореної Єдиної національної системи відображення морської обстановки, робота над якою вже триває. Саме туди надходитиме весь потік інформації як із корабельних гідроакустичних засобів, так і з гідроакустичних станцій, які працюватимуть поблизу берегової лінії.

Український флот отримає гідроакустичні станції

Вага її — 40 кг, тому станцію можна легко занурити в акваторію порту або розмістити поблизу сторожового корабля ВМС. Станція дуже ефективна, водночас принцип її роботи доволі простий. Вона в автоматичному режимі виявляє й супроводжує підводні об’єкти. Приміром, бойового плавця без спорядження або з аквалангом закритого типу станція «Тронка» може запеленгувати на відстані понад 500 м. З аквалангом відкритого типу — на відстані близько 900 м. А виявити диверсантів, яких доставили на надмалих плавзасобах, може й на дистанції 1000 метрів.

На моніторі приладу є змога спостерігати за виявленими об’єктами, наприклад, з якою швидкістю рухаються підводні апарати. Також за допомогою вимірювання розподілу швидкості звуку на глибині можна навіть спрогнозувати дії диверсантів. Програмне забезпечення станції дозволяє задокументувати всю інформацію про підводну обстановку. Робоча глибина — до 50 м. Станція працює навіть під час трибального шторму.

Переобладнано 15 вагонів для військових

ПАТ «Укрзалізниця» за власні кошти переобладнала 15 службово-технічних рефрижераторних вагонів для потреб супровідників військових ешелонів. Випробування переобладнаних спецвагонів відбулося 12 березня за маршрутом Дарниця – Фастів із залученням представників Генерального штабу Збройних сил України. Відтепер військові отримають зовсім інший рівень комфорту завдяки переобладнаним спецвагонам.  На модернізацію кожного вагона витрачено близько 250 тис. грн. Загальна вартість 15 вагонів – близько 3,75 млн грн.

Переобладнано 15 вагонів для військових

Переобладнані спецвагони модернізовані і облаштовані спальними купе, караульними приміщенням, санвузлами та кухнями. Кухня укомплектована меблями, плитою для приготування гарячих страв та кухонним інвентарем. Усі побутові приміщення опалюються взимку. Система водозабезпечення влаштована аналогічно системі пасажирського вагона та містить все необхідне: душ, умивальник і туалет. Спецвагони мають сейфи для зброї, вікна з гратами, освітлення та все необхідне за військовим уставом караульної служби.

Розпочався відбір кандидатів на участь у змаганнях «Ігри нескорених»

Перші спортивні тестування стартували у Львові. Свої сили в спортивній боротьбі випробовували військовослужбовці та ветерани, які зазнали травм або поранень під час виконання службового обов’язку.

Слід зазначити, що українська команда братиме участь у міжнародних змаганнях атлетів-ветеранів бойових дій вдруге. Торік у Торонто українська збірна завершила змагання у перших для українських військових Іграх Нескорених з 14 перемогами, здобувши 8 золотих, 3 срібних та 3 бронзових медалі. Цього року наша збірна має бути представлена 15 учасниками.

Змагання відбуватимуться в австралійському місті Сідней у жовтні 2018 року. Збір заявок від кандидатів на участь проводився через мережу Інтернет і завершився 28 лютого. Загалом, зголосились випробувати себе у спортивних змаганнях 355 учасників бойових дій. Це, до слова, вдвічі більше, аніж було торік.

Speaking club влаштувала на полігоні офіцер-лінгвіст

Анастасія Головатюк вже рік проходить військову службу на посаді офіцера-інструктора відділення мовної підготовки у навчальному центрі «Партнерство заради миру» Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Speaking club влаштувала на полігоні офіцер-лінгвіст

Її основне завдання – здійснювати мовну підготовку офіцерів-інструкторів, які проводять навчання за стандартами НАТО наших бойових підрозділів, а також організовують та проводять різноманітні тренінги у рамках міжнародних програм військового співробітництва та багатонаціональних військових навчань, що відбуваються на Львівщині. Окрім здійснення перекладу та розробки навчальної програми вивчення іноземної мови, молодший лейтенант Анастасія Головатюк з листопада минулого року тричі на тиждень проводить практичні заняття із українськими військовослужбовцями. У цьому їй допомагають колеги із Збройних Сил Канади, які перебувають на Львівщині із військово-тренувальною місією Unifire.

Загалом, заняття відбуваються майже як у школі: з контрольними роботами, тестовими завданнями і обов’язковою домашньою роботою. Тільки замість учнів — офіцери.

Додамо, що у попередній щотижневій тематичній військовій добірціАрмія за 7 днів: марксмени для піхоти, катери від США та ультралегкі шоломи ми говорили про снайперів для піхоти, ультралегкі шоломи, які представила одна із компаній, те, що український флот отримає катери від Сполучених Штатів Америки і не лише.

Share
Написати коментар
loading...