Реклама

Анастасія Грін, Aura: «У світі — лише 16 тис blockchain-розробників»

Чим  відрізняється погляд на криптотехнології українців та американців, чому в світі бракує blockchain-фахівців і про децентралізовану професійну соцмережу — розмова із співзасновницею стартапу Aura Анастасією Грін, записана під час її візиту до Києва
Čytaty latynkoju
Анастасія Грін, Aura: «У світі — лише 16 тис blockchain-розробників»
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Анастасія Грін, Aura: «У світі — лише 16 тис blockchain-розробників»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Чим  відрізняється погляд на криптотехнології українців та американців, чому в світі бракує blockchain-фахівців і про децентралізовану професійну соцмережу — розмова із співзасновницею стартапу Aura Анастасією Грін, записана під час її візиту до Києва

Головне про Aura — соцмережу для blockchain-розробників

Що це

«— Ми будуємо «міст», який з’єднуватиме такі країни, як Україна (де дуже багато талановитих людей, які хочуть працювати з глобальними командами), та компанії, які знаходяться в тих країнах, де цих талантів недостатньо (наприклад, США, Японія і Сингапур). Ми в Aura розробляємо сервіс для людей, які хочуть працювати в технологічній сфері і бути на глобальному ринку. Але одночасно вони прагнуть, щоби людей оцінювали виключно за талантом і знаннями, а не за країною походження, статтю, кольором шкіри чи акцентом. Наш проект дозволятиме фрілансеру заробляти за виконану роботу рівно стільки, скільки б отримав спеціаліст з Кремнієвої долини за це ж завдання».

За словами Анастасії Грін, blockchain — це нова ідеологія, де немає місця упередженням. Жінка ти чи чоловік, африканець чи індус – це не грає жодної ролі, наголошує співзасновниця нової соціальної платформи. Подаючи своє резюме анонімно, кандидат отримує результат, коли компанії дивляться на реальні досягнення людини, а не на його соціальні характеристики чи національність.

Навіщо це

В Aura, насправді, декілька цілей, зауважує Анастасія, і визначає їх наступним чином:

  • створити рівні умови і можливості праці для української молоді,
  • спростити процес отримання грошей,
  • зробити навчання невід’ємною складовою професійного розвитку,
  • побудувати сильну спільноту розробників.

«— Aura випустила токени, які ми продаватимемо іншим компаніям та фондам, які зможуть витрачати ці токени  всередині нашої системи. Окрім них, ми плануємо надавати ці токени талановитим розробникам».

Анастасія Грін, Aura: «У світі — лише 16 тис blockchain-розробників»

Про спеціалістів з blockchain

Можливість для України

Існує провал у кількості blockchain-розробників, зазначає Анастасія. За її словами, у світі їх налічується всього 16 тисяч осіб. З них більшість працюють у Кремнієвій Долині. Якщо українці не використають цю можливість – це буде величезною дурістю, переконана наша гостя.

Причина такої малої кількості розробників у світі – технологія, яка миттєво вибухнула завдяки грошовому аспекту криптовалют. За один рік, протягом якого відбувся10 експертів — про криптовалюти та токенізацію економіки цей значний стрибок, ринок праці просто не встиг адаптуватися. «Неможливо було навчити так багато інженерів, зважаючи на те, скільки компаній виникло», — каже Анастасія.

Читайте також: Андрій Великий: «ICO — не легкий і не швидкий спосіб залучити гроші»

Можливість для усіх

«— На мою думку, основна ідея blockchain полягає у тому, що влада переходить від централізованого органу уряду в руки народу. Тоді спільнота разом знаходить консенсус: що ми будемо робити з ресурсами. З точки зору ICO, суспільство виглядатиме як інвестори, в яких є криптовалюта. Своєю валютою вони зможуть проголосувати за проект, який дійсно вирішуватиме суттєву проблему».

Компанії, що готується до ICO, варто зрозуміти, яка її мета

Анастасія зазначає: на ринку завжди існували компанії, які розуміли: їхня стратегія заробітку досить короткотривала. За її словами, такі компанії розуміють, що ICO – це можливість швидко зібрати гроші, а вже потім розбиратися з ними. Проте вони не є виключними учасниками: на противагу таким компаніям, є і ті, які розуміють, що ICO –  це можливість знайти свою аудиторію, розповісти про свою технологію і знайти підтримку.

Українці та американці — в чому різниця

Зі спостережень

Ось як Анастасія характеризує відмінності між українцями та американцями: «Я працюю в Кремнієвій долині вже декілька років. До того ж, нещодавно спілкувалася з українською криптоспільнотою і от що помітила: за моїми спостереженнями, українців більше цікавлять саме технологічні деталі, і, окрім швидкого заробітку, їх також хвилює, як знайти своє місце у цій сфері».

— Історично так склалося, що в українського суспільства — минуле космічної та технологічної країни. А у американського суспільства – соціологічна, маркетингова та бізнес-освіта відігравали і відіграють основну роль. Відповідно, вони дивляться на революцію криптовалют саме з точки зору соціуму та бізнесу.

Aura

Кого варто читати в інтернеті, якщо цікавитеся криптотехнологіями

Наостанок Анастасія Грін радить слідкувати за дописами цих представників криптоіндустрії:

Долучитися до Aura можна за посиланням

Share
Написати коментар
loading...