Реклама

НАН оголосила конкурс на проведення спільних міжнародних досліджень

Оголошено конкурс на проведення спільних досліджень у рамках програми «Висвітлення ваших досліджень» (Enlighten Your Research) для учасників із країн Східного партнерства. Заявки приймаються до 16 березня 2018 року  
Čytaty latynkoju
НАН оголосила конкурс на проведення спільних міжнародних досліджень
  1. Головна
  2. Креатив
  3. НАН оголосила конкурс на проведення спільних міжнародних досліджень
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Оголошено конкурс на проведення спільних досліджень у рамках програми «Висвітлення ваших досліджень» (Enlighten Your Research) для учасників із країн Східного партнерства. Заявки приймаються до 16 березня 2018 року  

Східне партнерство (EaP) – регіональна багатостороння ініціатива, спрямована на розширення співпраці Європейського Союзу з Україною, Молдовою, Білоруссю, Грузією, Вірменією, Азербайджаном. Воно уможливлює надання фінансової підтримки та допомоги в різних сферах, включно з науково-технічною. Тому українці матимуть змогу позмагатися за участь у конкурсі на проведення спільних міжнародних досліджень.

Що отримають переможці конкурсу

«Висвітлення ваших досліджень» (Enlighten Your Research, EYR) – це програма, що надає підтримку використанню ресурсів комп’ютерних мереж для сприяння міжнародній співпраці в проведенні спільних досліджень. Для отримання додаткових переваг при використанні цього ресурсу і для розширення науковцями меж співпраці з іншими країнами програма підтримує національні науково-дослідницькі й освітні мережі.

Науково-дослідницькі проекти, що пройдуть конкурс, отримають додаткову інфраструктурну і/або експертну підтримку для реалізації своїх досліджень відповідно до висунутих вимог. Окрім того, обрані проекти також отримають можливість безкоштовно взяти участь у щорічній Конференції з Е-інфраструктури для країн Східного партнерства.

Деталі конкурсу – за посиланням. 

Нагадаємо, що Гарвардський університет запрошувавГарвардський університет запрошує українців на конкурс українців на конкурс. Він наразі триває. Мета заходу – дати зрозуміти, що комп’ютерна наука не полягає в програмуванні, а у вирішенні різноманітних задач. За словами організаторів, жодне з завдань у CS50 Puzzle Day не потребує навичок програмування та навіть наявності комп’ютера. Для участі потрібні лише вміння мислити логічно та знання англійської мови. Авторами задач є працівники Facebook та Гарвардського університету.

Минулого року у конкурсі взяли участь майже 8 тис учасників і 297 команд, 64 з яких були з України. Цього року організатори сподіваються зробити захід ще більшим. В Україні долучитись до CS50 Puzzle Day закликає Фонд BrainBasket – неурядова та некомерційна організація, що займається розвитком IT-освіти в Україні. Найкращі українські команди у конкурсі отримають подарунки від BrainBasket та однієї зі шкіл англійської мови.

Share
Написати коментар
loading...