Реклама

До парламенту України внесено законопроект, що скасує валютний контроль

Сьогодні, 12 березня, президент України Петро Порошенко вніс законопроект  «Про валюту» на розгляд Верховної Ради України. Про це Порошенко заявив під час зустрічі з представниками бізнесу
Čytaty latynkoju
До парламенту України внесено законопроект, що скасує валютний контроль
  1. Головна
  2. Креатив
  3. До парламенту України внесено законопроект, що скасує валютний контроль
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сьогодні, 12 березня, президент України Петро Порошенко вніс законопроект  «Про валюту» на розгляд Верховної Ради України. Про це Порошенко заявив під час зустрічі з представниками бізнесу

Президент України Петро Порошенко направив на схвалення Верховної Ради України розроблений Національним банком законопроект «Про валюту». Відповідне подання було підписано під час зустрічі глави держави з представниками бізнесу.

Що забезпечить новий закон

Новий законодавчий акт передбачає введення поступової, послідовної та гнучкої лібералізації на валютному ринку України, вільний рух капіталу та інших валютних цінностей. Також він ліквідує такий захід впливу, як зупинення зовнішньоекономічної діяльності. Даний законопроект є дуже важливим для бізнесу, а також стимулює розвиток економіки. У свою чергу, Національний банк України привітав схвалення законопроекту і напраление його на розгляд парламенту, а також висловив сподівання на якнайшвидше його прийняття.

Новим законом буде скасований валютний контроль для операцій нижче порогового рівня – менше 150 тис грн, скасований валютний нагляд для більш ніж 40% операцій загальної кількості транзакцій. Президент наголосив, що більше не потрібна реєстрація кредитів від нерезидентів. Інвестування закордон в рамках лімітів не вимагатиме індивідуальних ліцензій. Порошенко додав, що повна лібералізація відбудеться не в один день, потрібна її синхронізація з забезпеченням фінансової стабільності.

Нагадаємо, що Нацбанк України спростивНацбанк спростив ввезення валюти в Україну ввезення іноземної валюти на територію України. Тепер українці  можуть ввозити в Україну валюти на суму понад €10 тис в еквіваленті за умови письмового декларування її у повному обсязі представникам митного відомства.

Варто мати папери, що підтверджують зняття готівки з рахунків у фінансових установах. Також потрібні– квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою. їх вимагають у випадку, якщо сума перевищує €10 тис в еквіваленті. В подальшому українці зможуть ввозити таку суму без підтверджувальних документів. Для цього лише потрібне обов’язкове письмово її задекларувати.

Share
Написати коментар
loading...