Реклама

Головні новини у світі українського бізнесу за минулі 7 днів

Головні бізнес-теми минулих 7 днів у короткому вечірньому дайджесті від нашої редакції
Čytaty latynkoju
Головні новини у світі українського бізнесу за минулі 7 днів
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Головні новини у світі українського бізнесу за минулі 7 днів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Головні бізнес-теми минулих 7 днів у короткому вечірньому дайджесті від нашої редакції

Українська компанія потрапила до Y Combinator

Львівський стартап YouTeam, який за 24 години може зібрати команду будь-яких програмістів, потрапив до акселератора Y Combinator. Відомий у світі американський акселератор Y Combinator відібрав українську командуУкраїнська компанія потрапила до Y Combinator для участі у своїй розвиваючій програмі.

Українська компанія з виробництва літаків опинилася у світовому ТОП-переліку

Виробництво цих українських літаків спрямоване на експорт. Лише 1-2 літаки із всього виробництва за рік залишаються в Україні. Призначення надлегких літаків – розваги. «Аеропракт» випускає літакиУкраїнська компанія з виробництва літаків опинилася у світовому ТОП-переліку з різними опціями, є навіть автопілот із прив’язкою до GPS.

Українка стала фрілансеркою року за версією платіжної платформи Payoneer

Переможців цьогорічного конкурсу серед представників 128 країн світу відібралиУкраїнка стала фрілансеркою року за версією платіжної платформи Payoneer у п’яти категоріях «Інноватор року», «Партнерство року», «Фрілансер року», «Продавець року» та «Електронна комерція». Українка здобула нагороду у номінації «Фрілансер року».

До парламенту України внесено законопроект, що скасує валютний контроль

Ініціатором нового законопроекту виступивДо парламенту України внесено законопроект, що скасує валютний контроль Президент України Петро Порошенко. Новий законодавчий акт передбачає введення поступової, послідовної та гнучкої лібералізації на валютному ринку України, вільний рух капіталу та інших валютних цінностей. Також він ліквідує такий захід впливу, як зупинення зовнішньоекономічної діяльності.

НБУ розширив можливості для іноземних інвесторів

Національний банк розширивНБУ розширив можливості для іноземних інвесторів для іноземних інвесторів можливість репатріювати дивіденди за корпоративними правами та акціями, нараховані за 2017 рік. Досі інвесторам можна було сплатити за кордон в іноземній валюті дивіденди, нараховані лише за період до 2016 року включно. При цьому суми таких платежів були обмежені встановленими лімітами (для дивідендів за 2014-2016 роки — до $5 млн на місяць, для дивідендів за період до 2013 року включно — не більше $2 млн на місяць).

Єврокомісія запропонувала Україні €1 млрд

Нова програма спрямованаЄврокомісія запропонувала Україні €1 млрд на те, щоб спиратися на прогрес, досягнутий у підтримці стабілізації економіки та структурних реформ під час трьох попередніх операцій MFA. Єврокомісар П’єр Московічі також закликав українську владу продовжувати динаміку реформ з новою силою, «побудувати більш справедливу, більш стабільну та процвітаючу країну в інтересах усіх українців».

Україна отримає €16,4 млн на енергоефективність

Віце-президент ЄІБ Вазиль Худак зауваживУкраїна отримає €16,4 млн на енергоефективність, що перша угода укладається на €10 млн і стосується освітньої сфери в Україні. Інша угода стосується систем теплопостачання у місті Кривий Ріг. Місто отримає для встановлення лічильників на рівні споживачів та для сприяння зміни в поведінці споживачів.

Скандинавські країни надають €3,8 млн для Східної України

Проект фонду Nordic Energy Efficiency and Humanitarian Support Initiative for Ukraine передбачає реконструкціюСкандинавські країни надають €3,8 млн для Східної України громадських будівель для зменшення енерговитрат на забезпечення їх опалення, освітлення та гарячого водопостачання. Впровадять також світлодіодне вуличе освітлення. Допоможуть на цей раз населеним пунктам Східної України.

 

Share
Написати коментар
loading...