Реклама

Армія за 7 днів: марксмени для піхоти, катери від США та ультралегкі шоломи

Підготовка піхотних снайперів, удосконалення танків цифровими захищеними радіостанціями, американські катери для українського флоту – про це і не тільки ми говоримо в середу у нашій тематичній добірці про технологічні новинки у Збройних силах України
Čytaty latynkoju
Армія за 7 днів: марксмени для піхоти, катери від США та ультралегкі шоломи
  1. Головна
  2. Історії
  3. Армія за 7 днів: марксмени для піхоти, катери від США та ультралегкі шоломи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Підготовка піхотних снайперів, удосконалення танків цифровими захищеними радіостанціями, американські катери для українського флоту – про це і не тільки ми говоримо в середу у нашій тематичній добірці про технологічні новинки у Збройних силах України

Українська компанія розробила ультралегкі карбонові шоломи, а інше підприємство розробило радіолокатор міліметрового діапазону. Ці та інші новинки у Збройних силах України суттєво поліпшать життя нашим армійцям. На часі детальніше дізнатися про розробки та перспективи у нашій military-сфері, а також про зміни, котрі українська армія матиме вже найближчим часом.

В Україні розпочали підготовку піхотних снайперів

У 169-й навчальний Центр Сухопутних військ Збройних Сил України «Десна» прибула перша сотня найкращих стрільців-піхотинців з усіх бойових бригад Сухопутних військ. Після тридцятиденної підготовки до фінішу навчання дійшло 42 із них. Їм випало стати першими в нашому війську професійними марксменами.

Марксмен – це американський військовий «винахід». Піхотний снайпер, який озброєний не снайперською гвинтівкою, а автоматом. Зброя буде майже така сама, як і в інших бійців підрозділу. Головне завдання марксмена на полі бою — знешкоджувати ворожі цілі, які становлять найбільшу загрозу підрозділу на відстанях, недосяжних для звичайної піхоти. Тож вогнем зі свого автомата, тільки дещо модернізованого, він має гарантовано влучати в противника, який перебуває на відстанях до 600 м.

Днями перший загін українських піхотних снайперів повернувся в рідні військові частини в новій ролі та зі зброєю, яку отримали в «Десні» і яка відтепер стала їхньою особистою.

В Україні розпочали підготовку піхотних снайперів

Танки Т-84 отримають цифрові захищені радіостанції

ДП «Завод ім. Малишева» та ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. Морозова» готують чергову партію основних бойових танків Т-84 для передачі до Збройних Сил України. Роботи направлені на ремонт та модернізацію бойових машин. Для цього було проведено ремонт чергової партії Т-84. Бойові машини пройшли процедури перевірки, відновлення або повної заміни всіх основних вузлів та агрегатів.

На Т-84 проводиться заміна електронних систем, в тому числі, встановлюються цифрові захищені радіостанції. Також значну модернізацію проходить прицільний комплекс Т-84, яким користується українська армія.

Основний бойовий танк Т-84 знаходиться на озброєнні Збройних Сил України. Він оснащений 125-мм гарматою з автоматом заряджання, яка, в тому числі, здатна вести вогонь керованими високоточними протитанковими ракетами із дальністю знищення цілей біля 5 км. Завдяки 1200-сильному двигуну майже 50-тоний Т-84 може розвивати швидкість до 70 км/год. За захист танку відповідає найсучасніший український динамічний захист та комплекс електроно-оптичної протидії від керованого озброєння.

Танки Т-84 отримають цифрові захищені радіостанції

Український флот отримає американські катери

США готові передати ВМС України виведені зі складу американського флоту та законсервовані 30-метрові  патрульні катери класу «Айленд». Вони призначені для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій в прибережних водах. Про вихід на фінішну пряму домовленостей щодо передачі двох катерів класу «Айленд» (Island) зі складу Берегової охорони США командування українського флоту повідомило ще рік тому. Окрім переговорів та документального оформлення угоди, до Сполучених Штатів також була відряджена делегація, яка оглянула катери та їх стан.

«Айленди» передаються Україні на безоплатній основі. Супутні витрати мають бути сплачені Міністерством оборони України. Українські Військово-Морські Сили мають намір використовувати ці катери за прямим призначенням, тобто у якості патрульних. Планується також надати їм додаткові спроможності щодо протидиверсійного забезпечення, з перспективою їх застосування як у відритому морі, так і для забезпечення оборони пунктів базування, портів та інших берегових та морських інфраструктурних об’єктів.

Український флот отримає американські катери

Представили ультралегкий карбоновий шолом

Компанія UaRms представила чергову новинку: ультралегкий карбоновий шолом. Він виготовлений з легкого надміцного вуглецевого волокна, завдяки якому він стійкий до зносу та екстремальних впливів навколишнього середовища.

Шолом оснащений кріпленням для ПНБ зі спеціальною алюмінієвою вставкою для більш щільного прилягання кронштейна і кращого гасіння його вібрацій під час використання. Утримуюча система DISK-2 та вдосконалена система демпферних подушок забезпечують більш комфортну і надійну посадку. Шолом сумісний з тактичними комунікаційними гарнітурами.

Отвори спеціальної форми в куполі надають поліпшену вентиляцію. Форма купола оптимізована для захисту від ударів, в тому числі на високій швидкості. Шолом може використовуватися для тренувальних цілей, включаючи стрибки з парашутом. Використовувати його в роботі може не лише українська армія, але й аварійно-рятувальниі служби та парамедики.

Представили ультралегкий карбоновий шолом

Розробили радіолокатор міліметрового діапазону

Радіолокатор міліметрового діапазону 112L1 «Борсук» призначений для автоматичного виявлення і розпізнавання наземних і надводних рухомих об’єктів: людей і техніки. РЛС безперервного випромінювання дозволяють застосовувати передавачі з дуже малою потужністю випромінювання, що ускладнює їх виявлення, а використання кодової маніпуляції роблять РЛС несприйнятливими до перешкод і не створюють перешкод для інших радіотехнічних засобів.

Мала вага РЛС «Борсук» (5-6 кг з акумулятором електроживлення) дозволяє оператору носити її на грудях і оглядати зону огляду шляхом повороту свого корпусу. Миттєве поле зору РЛС відповідає полю зору ока людини. РЛС зручна при пошуку і переслідуванні порушників патрулем за відсутності оптичної видимості. На екрані індикатора РЛС «Барсук» інформація про рухомї цілі відображається у вигляді амплітуди сигналу (ідентифікація цілей – людина, група людей, автотранспорт, тварина здійснюється по звуковому каналу за допомогою навушників).

Розробили радіолокатор міліметрового діапазонуТакими були новини армії за перший тиждень календарної весни в Україні. Про «ловця» диверсантів та автоматизовану систему управління військами читайте у нашій попередній тематичній military-добірці.«Ловець» диверсантів та автоматизована армія — що нового в ЗСУ Про все, що запроваджує українська армія в плані технологій, ми пишемо щосереди.

Share
Написати коментар
loading...