Реклама

Post cryptum — Starbucks-коїни, кіоски для криптовалют і совісний хакер

Традиційно у вівторок ми пропонуємо читачам Na chasi дізнатися найактуальніші новини зі світу криптовалют. Отож, яке майбутнє чекає на цифрові гроші і що нового задумали у blockchain-спільноті — у нашій добірці Post cryptum
Čytaty latynkoju
Post cryptum — Starbucks-коїни, кіоски для криптовалют і совісний хакер
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Post cryptum — Starbucks-коїни, кіоски для криптовалют і совісний хакер
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Традиційно у вівторок ми пропонуємо читачам Na chasi дізнатися найактуальніші новини зі світу криптовалют. Отож, яке майбутнє чекає на цифрові гроші і що нового задумали у blockchain-спільноті — у нашій добірці Post cryptum

Криптохакер повернув 30 тис «ефірів» проекту CoinDash

В середині липня 2017 року хакеру вдалося скомпрометувати сайт зі збору коштів CoinDash, замінивши його адресу Ethereum іншою. Користувачі вважали, що вони купують токени і таким чином підтримують проект, але більше 2 тис з них фактично віддали свої гроші аноніму. Все ж, компанія повідомила, що злодій повернув 30 тис токенів за допомогою двох різних транзакцій в гаманець CoinDash. Перша пройшла у вересні 2017 року і друга минулої п’ятниці.

Starbucks запускатиме власну цифрову валюту

Starbucks хоче використовувати технологію blockchain як частину нової програми для проведення платежів, заявив виконавчий голова компанії Говард Шульц. Він обумовив використання «фірмової цифрової валюти» у поєднанні з додатком для платежів. Шульц припустив, що технологія може зіграти певну позитивну роль в тому, як Starbucks працює над «розширенням відносин з цифровими клієнтами», хоча ще належить з’ясувати, як в кінцевому підсумку буде використовуватися blockchain.

В Німеччині обумовили оподаткування операцій з криптовалютами

Міністерство фінансів Німеччини заявило, що власники Bitcoin не платитимуть податки за використання криптовалют. Згідно з новим документом, Німеччина з точки зору оподаткування розглядатиме криптовалюту, як еквівалент законного засобу платежу. Таким чином  для країн Європейського союзу створюється прецедент по оподаткуванню криптовалют, котрий прописує виключення для деяких видів транзакцій. Новий документ розглядає криптовалюту як законний метод оплати:

Віртуальні валюти (криптовалюти, наприклад Bitcoin) стають еквівалентом законних платежів, оскільки належать учасникам транзакцій, як альтернативний договірний і негайний спосіб оплати.

В контексті оподаткування це означає, що перетворення Bitcoin в фіатну валюту або навпаки можна віднести до «інших оподатковуваних прибутків». Коли покупець сплачує Bitcoin, стаття Директиви ЄС про ПДВ повинна застосовуватися до ціни криптовалюти, зазначеної продавцем на момент здійснення операції.

В Австралії криптовалюти купують в газетних кіосках

В Австралії можна купити криптовалюти в 1200 газетних кіосках. Про це йдеться на сайті bitcoin.com.au. Купити Bitcoin або Ethereum досить просто. Реєструєте свою адресу електронної пошти, номер мобільного телефону і гаманець. Відвідуєте одну з 1200 точок з власним QR-кодом Bitcoin або Ethereum гаманця, і отримавши грошовий депозит вам переведуть криптовалюту. Мінімальна сума покупки криптовалюти становить 50 австралійських доларів і обкладається комісією в 4%. Мета такої послуги — зробити криптовалюти більш доступними для звичайних людей.

Telegram може відмовитися від публічного ІСО

Ціна токена Gram в ході другого раунду закритого фінансування склала $1,33 за одиницю, тоді як в першому раунді токени торгувалися по $0,38. Telegram планує залучити в результаті другого раунду під $2 млрд, у порівнянні з $850 млн, зібраних за підсумками першого розпродажу. Таким чином, всі потрібні кошти для запуску платформи Telegram може зібрати на закритих раундах, і не проводити публічне ICO.

Нагадаємо, що більше криптоновин ви можете дізнатися у Telegram-каналі «Що біткоїться».

Share
Написати коментар
loading...