Реклама

У США біткоїни виставили на аукціон

Уряд США виставить на аукціон 2 170 біткоїнів, чия вартість оцінюється у майже $25 млн. Криптовалюта була вилучена у ході федеральних, кримінальних та цивільних справ. Про це повідомляє видання Bloomberg  
Čytaty latynkoju
У США біткоїни виставили на аукціон
  1. Головна
  2. Крипто
  3. У США біткоїни виставили на аукціон
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Уряд США виставить на аукціон 2 170 біткоїнів, чия вартість оцінюється у майже $25 млн. Криптовалюта була вилучена у ході федеральних, кримінальних та цивільних справ. Про це повідомляє видання Bloomberg  

Уряд США виставить на аукціон 2 170 біткоїнів, чия вартість оцінюється у майже $25 млн.

Коли відбудеться аукціон

Аукціон буде проведено 19-го березня. Це буде вже 7 аукціон, який проводить Федеральна служба виконання покарань та судових виконавців. Бажаючі взяти участь в аукціоні мають зареєструватись до півдня 19-го березня за північноамериканським східним часом та внести заставу у $200 000.

Нагадаємо, що в Україні 57 чиновників задекларували57 українських чиновників задекларували Bitcoin біткоїни. Найбільша кількість власників біткоїнів працює в Одеській обласній раді, на другому місці – Верховна Рада України. На 3 місці – Адміністрація Президента. Крім того, Opendatabot виявив 2 декларації чиновників, де згадуються інші криптовалюти. Також виявлено 11 декларацій, де згадуються біткоїни, але не зрозуміло, задекларовані біткоїни чи гривня.

Наразі Bitcoin не має визначеного правового статусу в Україні та будь-якого нормативно-правового регулювання. Є лише 2 роз’яснення НБУ, які в 2014 році визнали біткоїн грошовим сурогатом. У 2017 році той же Національний банк України не визнає Bitcoin – як віртуальну валюту, грошовий сурогат, нематеріальну цінність, віртуальний товар тощо.

Між іншим, кіберполіція просить визначитиКіберполіція просить визначити статус криптовалюти в Україні статус криптовалюти в Україні. Для легалізації та врегулювання криптовалютних технологій в Україні кіберполіція готова до співпраці з усіма зацікавленими відомствами та організаціями. Додамо, що Національна комісія із цінних паперів виступила натомість проти жорсткого регулювання криптовалют. Питання того, чи є криптовалюти засобом обігу, платежу, немайновим активом або похідним фінансовим інструментом, досі проходить обговорення. Чіткої позиції жодне з відомств, крім Національного банку, досі не оприлюднило.

Поки триває лише обмін заявами з цього приводу. Про необхідність прийняття відповідного законопроекту розмови точаться ще із осені 2017 року. Саме тоді вперше відбулося рекордне зростання курсу криптовалют на міжнародному ринку.

Share
Написати коментар
loading...