Реклама

Стало відомо, як проінвестують 4G в Україні

У розвиток зв'язку четвертого покоління буде вкладено не менше 20 млрд гривень. Про це заявив під час тендеру з продажу 4G-ліцензій президент України Петро Порошенко, передає УНН  
Čytaty latynkoju
Стало відомо, як проінвестують 4G в Україні
  1. Головна
  2. Новини
  3. Стало відомо, як проінвестують 4G в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У розвиток зв'язку четвертого покоління буде вкладено не менше 20 млрд гривень. Про це заявив під час тендеру з продажу 4G-ліцензій президент України Петро Порошенко, передає УНН  

Завдяки відкритому конкурсу в Україні на ліцензії 4-го покоління зв’язку державний бюджет сьогодні отримав 5,434 млрд гривень при запланованих 4 мільярдах.

Як розподілять кошти

За словами президента, на попередньому конкурсі було залучено 9 млрд грн на частоти третього покоління. Крім того, українська армія отримала 2 млрд грн на конверсію частот. А також 26 млрд грн інвестори внесли в економіку України, щоб надати українцям якісний зв’язок.

Нагадаємо, що на тендер 4G змагалисяТендер на 4G-ліцензії в Україні відбудеться в січні 2018 року кілька мобільних операторів. 22 вересня 2017 року НКРЗІ завершила підготовку нормативно-правових актів для впровадження в Україні мобільного зв’язку 4G. До 10 листопада цього року на веб-сторінці та в офіційному бюлетені НКРЗІ буде опубліковано оголошення про проведення тендеру та його умов. Вони мають гарантувати дотримання основного принципу забезпечення рівних умов отримання радіочастотного ресурсу України на прозорих і недискримінаційних засадах. У прес-службі зазначили, що тендер буде проходити на відкритій і прозорій основі шляхом проведення торгів.

Деталі того, як наша редакція тестувала 4G від «Київстар» та яким буде покриття новітнього мобільного зв’язку в Україні – читайте за посиланням. Як ми тестували 4G від «Київстар» та яким буде покриття новітнього мобільного зв’язку в УкраїніМобільний оператор «Київстар» має намір запустити нові 4G-тарифи наприкінці літа 2018-го або на початку осені цього року. Про це повідомив президент компанії Київстар Петро Чернишов. Перші 4G-мережі будуть запущені в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Ужгороді, Вінниці, Хмельницькому, Івано-Франківську, Тернополі та Львові. Також 4G-зв’язком можна буде скористатися біля прикордонних пунктів у Волинській та Львівській областях і в курортних містечках в Одеській і Запорізькій областях.

Share
Написати коментар
loading...