Реклама

Як ефективно почати товарний онлайн-бізнес — 8 тез від спікерів EasyConf

Нещодавно в Києві пройшла перша міжнародна конференція з товарного бізнесу EasyConf 2018. Захід відвідали понад 1 тис учасників. Ми законспектували для вас секрети успіху від експертів «товарки» — та головне, що треба знати про продаж товарів із Китаю
Čytaty latynkoju
Як ефективно почати товарний онлайн-бізнес — 8 тез від спікерів EasyConf
  1. Головна
  2. Історії
  3. Як ефективно почати товарний онлайн-бізнес — 8 тез від спікерів EasyConf
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нещодавно в Києві пройшла перша міжнародна конференція з товарного бізнесу EasyConf 2018. Захід відвідали понад 1 тис учасників. Ми законспектували для вас секрети успіху від експертів «товарки» — та головне, що треба знати про продаж товарів із Китаю

Протягом останніх років поступово розвіюється стереотип про те, що «китайське = неякісне». Більше того, запит в Україні на азійські товари суттєво збільшився. Тому багато бізнесменів (як початківців, так і «акул») рано чи пізно звертаються до ідеї створення бізнесу в цій сфері. Як ефективно стартувати в товарному бізнесі з Китаю? Які інструменти для цього найкраще використати? Про все це розповідають спікери EasyConf.

Дмитро Бєлоусов, Easy China Business: «Немає сенсу продавати те, що й так представлено в широкому асортименті»

— Ви маєте постійно шукати щось унікальне. І якщо ви знайшли такий товар, далі переходьте до етапу тестування. Якщо ви протестували певний продукт і все пройшло успішно, то ви станете першою людиною, яка буде його продавати. А якщо ви ще й заморочитеся і зробите брендування — тоді й конкуренція у вас буде значно меншою, а попит — збільшиться.

Про тренди «товарки» на 2018 рік

Дмитро Бєлоусов

— Останні кілька місяців було просідання по нових трендах. Тому зараз добре продається електрозасоби для пересування: електросамокати, гіроскутери тощо. Також триматимуть аудиторію ті тренди, які наявні зараз. Оскільки в iPhone нарешті вбудували бездротову зарядку, це підштовхнуло до розвитку товарного сегменту в цьому напрямку. Тому бездротових зарядок і павербанків стане більше. Щодо майданчиків для просування, в умовах заборониVK.ru, Ok.ru, «Яндекс» та Mail.ru заблокують в Україні на 3 роки на користування VK.com і «Яндексом» потрібно пристосовуватися. Беріть те, що є — Facebook, Instagram, Google і Youtube, і пристосовуйтеся, як можете. Інакше ніяк, нічого нового поки не вигадали.

Мирослав Лясковець, трафік-менеджер: як легко рекламувати у Facebook

Мирослав Лясковець

— Чому Facebook ідеальний для товарного бізнесу? По-перше, це автоматизація. Конверсія — це «фіча», яка допоможе вам знайти свою аудиторію серед усіх користувачів соцмережі. Тому раджу всім, якщо це стосується товарного бізнесу або взагалі інфобізу: конверсія у Facebook — це найкращий спосіб. Автоставки — Facebook сам знає за якою ставкою «крутитися» тій чи іншій аудиторії.

Lookalike — ще одна можливість, яка дуже добре працює в соцмережі. Якщо у вас є база ваших клієнтів, на якомусь певному товарі Facebook може відшукати схожу аудиторію. Ви запускаєте рекламу на цю аудиторію й успіх такої кампанії може сягати 90%.

Загалом, використовуючи Facebook можна легко робити великі обсяги, не витрачаючи купу часу на налаштування. Автоматизація в соцмережі працює настільки ефективно, що ви можете витратити всього 1 годину на налаштування дуже якісної рекламної кампанії, яка даватиме обсяги. Якщо ви використовуєте конверсію та автоставки, Facebook у 80% випадків не дозволить вам «злити в мінус».

Олег Спартак, бізнесмен: Цукерберг не хоче, щоби Facebook перетворювався на рекламний майданчик

Олег Спартак

— Від того, наскільки якісно створеною й цікавою для клієнтів буде ваша сторінка, залежатиме якість трафіку, який створюватиметься в майбутніх рекламних кампаніях. Я розумію, що в товарному бізнесі тренди швидко приходять і проходять, і немає часу довго гратися. Швидко створив, запустив рекламу — й понеслося.

Тепер ситуація змінилася. Якщо ми продовжимо так робити, то будемо «зливати в мінус». Займайтеся оформленням, робіть так, щоби люди, які бачать вашу рекламу, переходили на сторінку, підписувалися й лайкали. Саме такий крок змінив наші рекламні кампанії, бо коли ми почали так робити, отримали вдвічі більше якісних лідів за зовсім іншими цінами.

Ігор Брага, відеоблогер: «YouTube — потужний інструмент для просування товарів»

Ігор Брага

— Багато виробників та магазинів тільки нещодавно почали створювати YouTube-канали. Насправді цей майданчик — недооцінений. На ньому дуже багато трафіку і клієнтів, тому за допомогою YouTube ви можете зробити свої товари топами продажів. Стандартно всі йдуть для цього на Facebook або Instagram, вкладають туди гроші. На мій погляд, якщо у вас немає YouTube-каналу, то значить щось якось там продається. Я рекомендую, щоби все працювало в сукупності. І YouTube при цьому має займати теж певну частину.

Який вид відеоконтенту обрати

— Ми говоримо саме про контент, який використовується для бізнесу, а не розважальні відео. Є два види контенту, які приносять гроші: огляди товарів і послуг та відеоролики без прямої реклами. З першим зрозуміло — просто берете певний товар, наприклад, дитячий конструктор і розповідаєте про нього. Другий варіант — це коли ви не говорите «дивіться, який класний конструктор». Ви просто знімаєте ролик, як ви проводите час із дитиною. Й от 2 хвилини з 10 малюк розпаковує конструктор, грається з ним, але при цьому ви не говорите «посилання в описі, купляйте». Тобто глядач дивиться й сам розуміє, що конструктор дійсно класний, — і випадково в описі знаходить посилання.

Якщо ж говорити про відеоролик з оглядом товару, тут також є 2 формати подачі. Можна чітко прописати сценарій і попросити дитину робити все за ним. А можна просто посадити малюка перед камерою, дати йому коробку з конструктором і нехай дитина робить що заманеться. І навіть хай він 10 хвилин просто рве коробку й радіє, але це будуть щирі емоції. Як ви думаєте, що обере глядач? Звісно, він обере емоції. Тому це одна з головних якостей — відеоролики мають бути живими та емоційними.

Артем Шевченко, iCoin: як заробляти на продажу обладнання для майнінгу в Україні

Артем Шевченко

— В Україні вже є певна екосистема з купівлі-продажу цього «заліза». Є якийсь десяток імпортерів, які постійно щось привозять і тримають у себе на складі, наприклад, 100–150 «асіків» (ASIC — пристрій для видобутку криптовалютЯк еволюціонувало обладнання для майнінгу криптовалют, прим.ред.) і продають. Відповідно, якщо ви хочете найпростіший спосіб, який не вимагає інвестицій: просто стати «дилером» цієї людини (а ринок досі «рихлий», не надто конкурентний) — і просто продавати. Зазвичай, дилери накидають собі $50–150 на одиниці, але сенс у тому, що ви не продаєте дрібно. Є ті, хто купують 1–2 штуки, але середня кількість асіків в одній угоді складає 10–50 штук. Тобто ви як дилер продаєте 20 штук із націнкою $100 і отримуєте на цьому $2000.

Зазвичай найактивніше купують міста-мільйонники — Київ, Харків, Дніпро, Одеса. Львів чомусь менше, а Київ — на першому місці. Там більше грошей, більше людей, у принципі, як і стосовно будь-якого іншого товару або послуги.

Щодо того, які товари є найпопулярнішими, ASIC — це такий ринок, що швидко змінюється. Зараз, зокрема, S9 вважається найкращим. Серед «ферм» дедалі більшим попитом користується відеокарта Nvidea Gtx 1050 ti, вона вважається найпотужнішою й новою. Відповідно є впевненість у тому, що 1–2,5 роки буде достатньо добре майнити.

Чи варто зараз інвестувати гроші в цю сферу

— Я не дивлюся на падіння Bitcoinусіх Bitcoin вже видобуто у світі станом на січень 2018 року, а дивлюся на прибутковість свого заліза. Зараз залізо заробляє 5–15 % на місяць. Я собі ставлю питання: «Артем, а ти можеш у своєму звичайному бізнесі заробляти такі гроші?». І відповідаю собі, що часом можу, а часом — ні. Тобто навіть у власному бізнесі, на який витрачаю багато особистого часу, я іноді не заробляю 5–15 % на місяць. Отже, для мене це варте того. Якщо в людини є інші можливості заробляти більше на свій вкладений капітал, тоді мабуть вона не має цим займатися. Якщо ви не вмієте примножувати вдвічі свої гроші за рік, тоді, можливо, варто. Знову ж таки, ця тема, як і все пов’язане з криптовалютою, дуже ризикована. Тому віддавати останні гроші або квартиру продавати точно не слід. Потрібно вкладати ту суму, яку ви навіть якщо втратите, то світ не обвалиться і ви не зміните свої звички абощо.

Раніше ми розповідали про те, як українець Тарас Родцевич знайшов для себе місце на ринку антипідробних рішень ексклюзивних товарів. Редакція Na chasi поспілкуваласяТарас Родцевич, UATAG — про те, як розбите скло здатне захистити цілий товар з винахідником технології ідентифікації оригінальності предметів на підставі неповторного візерунку, який має тріснуте скло.

Share
Написати коментар
loading...