Реклама

SMM для парафіян: Український священик опанував Instagram

Церква намагається не відставати від вірян в опануванні сучасних технологій. Український священик навіть вирішив робити короткі молитовні включення у Instagram
Čytaty latynkoju
SMM для парафіян: Український священик опанував Instagram
  1. Головна
  2. Креатив
  3. SMM для парафіян: Український священик опанував Instagram
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Церква намагається не відставати від вірян в опануванні сучасних технологій. Український священик навіть вирішив робити короткі молитовні включення у Instagram

Якщо ви вважаєте, що соціальні мережі можна використовувати виключно із розважальною метою, для спілкування та відпочинку, то у священнослужителів на цей рахунок є власна думка. Священик парафії Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) отець Василь Германюк у неділю і на свята організовує пряму трансляцію. Він озвучує тексти коротеньких молитов і благословення у Instagram. Його служіння в УГКЦ відбувається у Скалі-Подільській на Тернопільщині. На часі дізнатися більше про те, як священнослужитель користується соціальними мережами для поширення віри серед нових прихожан.

Чим священик мотивує таке рішення

Священнослужитель так пояснює своє рішення опанувати Instagram та провадити там відеотрансляції та викладати відеозаписи: «Якщо молода особа прокидається вранці і першим її кроком є відкриття Instagram, щоб глянути хто що там лайкнув і кинув новенького – я пропоную духовну альтернативу». За його словами, такою альтернативою є молитва. Додамо, що закордонні священнослужителі (особливо із протестанських церков) часто застосовують Facebook-трансляції, Periscope та різні мобільні додатки для ведення трансляції із богослужінь. Церква за кордоном також активно опановує різні технології. Існує навіть стартап-акселераторПапська справа — як працює стартап-акселератор Ватикану, який фінансує керівництво Католицької церкви у Ватикані. Туди відбирають низку проектів, які працюють над різними технологічними рішеннями.

Раніше ми повідомляли, що в Instagram з’являтьсяInstagram запустила текстові розповіді в розділі Stories текстові розповіді в розділі із щоденними «історіями». Це має доповнити вже існуючі можливості для активних блоґерів у цій соціальній мережі.

Share
Написати коментар
loading...