Реклама

У Рівному запускають локальний IT-кластер

До переліку українських міських кластерів незабаром додасться ще один — йдеться про запуск IT-кластера у Рівному. Допомогу у запуску надали колеги ініціаторів зі Львова
Čytaty latynkoju
У Рівному запускають локальний IT-кластер
  1. Головна
  2. Новини
  3. У Рівному запускають локальний IT-кластер
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
До переліку українських міських кластерів незабаром додасться ще один — йдеться про запуск IT-кластера у Рівному. Допомогу у запуску надали колеги ініціаторів зі Львова

Наступного тижня у Рівному буде офіційно зареєстрований IT-кластер – об’єднання IT-компаній, які спільно працюватимуть над різноманітними проектами. Йдеться, зокрема, про співпрацю над запуском ініціатив для розвитку міста. Такі кластери існують у багатьох обласних центрах України і демонструють перші позитивні результати. Серед основних напрямків таких розробок — розробка програм програми для університетів, проведення семінарів, конференцій та навіть створення інноваційних мікрорайонівСтепан Веселовський, CEO Lviv IT Cluster: «Більшість проблем у нашій країні — через брак комунікації» у містах.

Що варто знати про новий кластер

Заснування рівненського IT-кластеру розпочалося два тижні тому – з спільної зустрічі рівненських та львівських IT-компаній. У Львові подібний кластер уже існує давно, тож львів’яни вирішили поділитися досвідом.

Перший IT-кластер у Рівному взялися реєструвати 7 найбільших IT-компаній міста. Наступного тижня про його створення мають оголосити офіційно. Доти ж називати учасників кластеру не поспішають. Відомо тільки, що серед них – компанія «Selecto». Окрім того, активно допомагає радник міського голови Сергій Гемберг. За його словами, триває обговорення юридичних моментів діяльності, статуту та основних напрямків роботи та створення спільних продуктів у межах кластеру. У місті, зазначають, працює з десяток потужних фірм у цій сфері.

Нагадаємо, раніше ми розповідали вам про запуск IT-кластераДмитро Софина, Vinnytsia IT Cluster: «Це — 6-е місто в Україні за кількістю IT-фахівців» у Вінниці та плани ініціаторів щодо його подальшого розвитку.

Share
Написати коментар
loading...