Реклама

Україна представить національний стенд на книжковому ярмарку у Празі

Празький книжковий ярмарок «Світ книги» відбудеться 10-13 травня. Це найбільша літературна подія Чехії. У 2017 році відвідали 44 тис учасників  
Čytaty latynkoju
Україна представить національний стенд на книжковому ярмарку у Празі
  1. Головна
  2. Новини
  3. Україна представить національний стенд на книжковому ярмарку у Празі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Празький книжковий ярмарок «Світ книги» відбудеться 10-13 травня. Це найбільша літературна подія Чехії. У 2017 році відвідали 44 тис учасників  

Український національний стенд буде представлено на Празькому книжковому ярмарку «Світ книги 2018». Український інститут книги отримав від організаторів Празького книжкового ярмарку підтвердження оплати участі та інформацію про нього.

Що відомо про виставку

Національного українського стенду на Празькому книжковому ярмарку досі не було, кілька років поспіль стенд України організовували місцеві україністи та представники діаспори. У цьому році підготовку українського стенду та культурну програму координує Український інститут книги у співпраці з Посольством України в Чехії. Участь України в ярмарку взяв під свій патронат Євген Перебийніс,  Надзвичайний і Повноважний Посол України у Чехії. Посольство надає кошти на організацію літературних заходів. УІК працює у міцному партнерстві з ГО «Літцентр» та Чеським центром у Києві.

Празький ярмарок забезпечив українській стороні суттєву знижку за стенд, площа якого становитиме 16 м². На стенді будуть представлені книжки 11 українських видавництв, що зголосилися оплатити свою участь: «А-ба-ба-га-ла-ма-га», «Видавництво», «Видавництво Старого Лева», «Комора»,  «Коронація слова», «Наш формат», «Око», «Перун», Book Chief, Bright Star Publishing, Nebo BookLab Publishing.

Додамо, що до 1 травня 2018 року триває прийом заявок на участь у німецько-українських перекладацьких майстернях. Організатори пропонують 8 місць для учасників та учасниць, які мають досвід художніх перекладів, виданих публікаціями (книжками, матеріалами в журналах та онлайн).

Нагадаємо, що Україна представитьУкраїна представить національний стенд на міжнародній виставці в Китаї національний стенд на міжнародній виставці в Китаї. Це перша міжнародна виставка в Китаї, що орієнтована на імпорт. Китай готовий розглядати іноземні товари. Для українських виробників це можливість бути серед перших, хто представить свої продукти та послуги цьому ринку.

Share
Написати коментар
loading...