Реклама

«Ловець» диверсантів та автоматизована армія — що нового в ЗСУ

В Україну з'їхалися американські військові та щось планують, на вдосконалення складів боєприпасів виділяються кошти, підприємства працюють над новими армійськими розробками, поки у провідному технічному виші навчають фахівців оборонної промисловості. Минулий тиждень був насиченим та динамічним для ЗСУ – на часі почитати детальніше.
Čytaty latynkoju
«Ловець» диверсантів та автоматизована армія — що нового в ЗСУ
  1. Головна
  2. Техно
  3. «Ловець» диверсантів та автоматизована армія — що нового в ЗСУ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В Україну з'їхалися американські військові та щось планують, на вдосконалення складів боєприпасів виділяються кошти, підприємства працюють над новими армійськими розробками, поки у провідному технічному виші навчають фахівців оборонної промисловості. Минулий тиждень був насиченим та динамічним для ЗСУ – на часі почитати детальніше.

Україна продовжує розробку та впровадження нових технологій у Збройних силах: «Укроборонпром» розробляє підводну станцію, яка шукатиме диверсантів. А Ізраїль зацікавився українським космічним апаратом та хоче його використовувати спільно із Україною. У Генштабі ж заявляють про поступовий, але впевнений перехід до автоматичної системи управління військами. Про це та інше – читайте у нашій щотижневій добірці українських мілітарних новин.

Генштаб переходить до автоматизовної системи управління військами

За словами Віктора Муженка, деякі елементи єдиної автоматизованої системи управління (ЄАСУ) Збройними Силами України, у тестовому режимі працюють вже зараз. Наприклад, система «Дельта». Вже у тестовому режимі вона використовується і застосовується, зокрема, і в зоні АТО безпосередньо для управління підрозділами, які виконують бойові завдання.

Є й інші системи: «Кропива»«Кропива», «Мисливець» та імітація війни – якими технологіями озброїли ЗСУ, скажімо. Наявна також відповідна система автоматизованого управління протиповітряною обороною.

Генштаб переходить до автоматизовної системи управління військами

Рівень автоматизації управління в ЗСУ, за висновками експертів Центру дослідження армії (ЦДАКР), наразі не перевищує 30%. Якнайшвидше запровадження єдиної автоматизованої системи управління військами здатне на 40% «покращити реагування на військові атаки» і зменшити втрати особового складу.

Стартувала підготовка до міжнародних військових навчань Sea Breeze-2018

В Одесі розпочалася головна конференція з планування українсько-американського навчання «Сі Бриз-2018».

Основною метою заходу, який триватиме до 1 березня, буде остаточне опрацювання плану, узгодження сценарію і навчальних питань, визначення сил, засобів та формату проведення, рекогностування районів майбутнього навчання.

У конференції, крім Військово-Морських Сил ЗС України та Сполучених Штатів Америки, беруть участь ще 14 країн. Це — Болгарія, Велика Британія, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Канада, Литва, Молдова, Норвегія, Румунія, Польща, Туреччина і Швеція, представники інших видів ЗС України та силових структур.

Стартувала підготовка до міжнародних військових навчань Sea Breeze-2018

Розробляють мобільний сонар для виявлення підводних диверсантів

ДК «Укроборонпром» з партнерами веде розробку проекту мобільної гідроакустичної станції виявлення підводних диверсійних сил, що несуть загрозу об’єктам та корабельному складу Військово-Морських Сил, іншим важливим об’єктам чи порушують державний кордон.

Метою проекту є розробка дослідного зразка мобільного гідролокатора. Його завдання: виявлення та ідентифікація морських об’єктів, визначення дальності до морських об’єктів та побудова траси їх руху та моніторинг акваторії.

Мобільна гідроакустична станція повинна працювати як в акваторіях, так і у відкритих водних територіях, як в активному, так і в пасивному режимах. У проекті передбачається застосування технологій гідроакустики, сейсмоакустики та радіолокації, що дозволяє поєднати активний та пасивний режими роботи в одній станції, а також інноваційного алгоритму обробки гідроакустичних сигналів на основі векторно-фазових методів.

Розробляють мобільний сонар для виявлення підводних диверсантів

 

У 2018 році збудують 15 арочних сховищ на складах боєприпасів

Левову частку із 500 млн грн, передбачених на фінансування заходів живучості баз, складів і арсеналів ЗСУ, спрямують на будівництво нових об’єктів для зберігання боєзапасу українського війська. Розпочати зведення принаймні 15 таких сховищ, планується вже поточного року.

2017 року обсяг фінансування на забезпечення надійного зберігання боєзапасу на базах і арсеналах було збільшено в кілька разів. Нині загальний розрахований обсяг фінансування визначених заходів живучості на період до 2025 року становить близько 7,8 млрд грн. Виконання запланованих завдань дозволить нам зробити зберігання боєзапасу максимально безпечним.

Ізраїль хоче вивести на орбіту український космічний апарат

«Либідь» — перший український геостаціонарний телекомунікаційний супутник. Призначений для формування Національної системи супутникового зв’язку України.

Представники з Ізраїлю висловили зацікавленість компанії в успішному виведенні на орбіту космічного апарату «Либідь» та введенні його в експлуатацію з метою подальшого його спільного використання.

У КПІ готуватимуть фахівців оборонної промисловості

ДК «Укроборонпром» та Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» відкрили магістерську програму «Управління у сфері оборонно-промислового комплексу».

У КПІ готуватимуть фахівців оборонної промисловості

Нова магістерська програма передбачає інтенсивну 1,5 річну підготовку спеціалізованих кадрів для оборонної промисловості України. КПІ та «Укроборонпром» наполегливо співпрацюють над впровадженням перспективних розробок та запуском у виробництво готової продукції. Завдяки цій співпраці українські військові вже оперують сучасними безпілотниками «Спектейтор», які допомагають їм боронити Україну.

Запуск магістерської програми є лише одним з етапів плідного співробітництва концерну із вишемІ. На наступному етапі розпочнеться створення програми підготовки спеціалістів, яка охоплює всі три рівня вищої освіти: бакалавр, магістр та доктор (PhD). А в подальшому – створення спільного Центру для розробки та впровадження у виробництво інноваційних проектів у сфері високих технологій.

Про те, що Канада пропонує українській армії власні гвинтівки, а Сполучені Штати Америки готові покращити зв’язок між нашими армійцями за допомогою заокеанських рацій – читайте у нашій попередній добірці за посиланням.Гвинтівки від Канади, рації від США – що пропонують ЗСУ іноземні країни

Share
Написати коментар
loading...