Реклама

ТОП-15 матеріалів лютого за версією наших читачів

В заключний день зими підбиваємо підсумки лютого — та ділимося із вами добіркою із 15 найпопулярніших новин за кількістю переглядів на сайті. Тож чим цікавилися читачів Na chasi у лютому?
Čytaty latynkoju
ТОП-15 матеріалів лютого за версією наших читачів
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. ТОП-15 матеріалів лютого за версією наших читачів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В заключний день зими підбиваємо підсумки лютого — та ділимося із вами добіркою із 15 найпопулярніших новин за кількістю переглядів на сайті. Тож чим цікавилися читачів Na chasi у лютому?

Ілон Маск запустив найбільшу ракету — і найбільш незвичний вантаж

Політ найбільшої ракети на планеті завершено — її складові повернулися на ЗемлюВідео: Ілон Маск успішно запустив Tesla в космос, а ракети повернув на Землю, а автомобіль Tesla рушив у безстрокову космічну мандрівку. Беззаперечно, ця подія навіть трохи посунула в новинах зимову ОлімпіадуНайтехнологічніша Олімпіада — 8 інновацій, які показує Південна Корея (а можливо, виною усьому стали трансляції, які через різницю в часі йшли  в денні години, і тому більшість українських уболівальників їх пропустили).

«Київстар» почав готувати українців до приходу 4G навесні

Здається, лише нещодавно ми звикали до таких явищ, як cоціальні мережі та потокова музика без сплати за трафік на своєму смартфоні — а вже чуємо про запуск нового покоління зв’язку в Україні. Ми розповідали про те, як підготуватися самому та підготувати свій смартфонЯк підготуватися до 4G в Україні — поради від Київстар до появи 4G-зв’язку в Україні.

Viber оновився — і приніс нові можливості

Viber представляє низку нових функційУ Viber з’явилися нові функції, які зроблять спілкування користувачів популярного месенджера у понад 190 країнах світу простішим та зручнішим. Покращення стосуються групових чатів, удосконалені голосові повідомлення, а для користувачів Android автоматично створюються резервні копії чатів.

Більше десятка сучасних авторів — та читання по-новому у школі від Міносвіти

Реформування української шкільної освіти — це ще й запуск оновленої програми навчання з гуманітарних дисциплін. Згідно з інфорацією на сайті відомства, із 1 вересня 2018 року українські старшокласники вивчатимуть низку нових книжокУкраїнські школярі вивчатимуть літературу по-новому — від Ніла Ґеймана до Стівена Кінґа в курсі зарубіжної літератури. Перелік такий, що мимохіть починаєш заздрити школярам.

Поляки виходять на ринок заправок в Україні

Польська компанія Unimot має намір протягом 3 років організувати мережуПольська компанія відкриває 100 АЗС в Україні зі 100 франчайзингових автозаправних станцій (АЗС) під брендом Avia в Україні. Тож невдовзі будемо заправляти польське пальне.

Електронні підручники вже на порозі

Проект положення про електронні підручники для публічного обговорення підготували спільноВ Україні розпочали розробку електронних підручників Інститут модернізації змісту освіти і Офіс ефективного регулювання. Сподіваємося, це позбавить українських учнів потреби носити у ранцях купу паперових книжок і псувати поставу зайвими кілограмами.

Telegram як найбільш обговорюваний месенджер

У спробі зрозуміти глибше коріння ажіотажу довкола Telegram на 30 днів занурилися у споживання контенту виключно на платформі Telegram. 21 лютого 2018-го період «любові з примусу» з цією платформою закінчився — і випустили звіт про все, що відчули та побачили за цей часЯк я 30 днів читав ТОП-30 українських Telegram-каналів — і чому від усіх відписався. Публікація спричинила жваву дискусію серед прихильників месенджера в українському сегменті соцмереж.

Для об’єктивності редакція Na chasi також поцікавилася у медіа-спеціалістів та власників Telegram-каналів, як вони бачатьУкраїнські digital-фахівці — про Telegram як (не)можливий «новий Facebook» майбутнє цього месенджера — і чи зможе компанія Павла Дурова перемогти компанію Цукерберґа.

Українці можуть робити меблі не гірше за IKEA — присуд скандинавів

Колекція живого дизайнуУкраїнські меблі підкорили скандинавів та американців з етнічними мотивами FAINA від української архітекторки та дизайнерки Вікторії Якуші дебютувала ​​у столиці Швеції на Stock Furniture & Light Fair у лютому 2018 року. Крім того, нестандартні мінімалістичні меблі з України потрапили до матеріалу Vogue та отримали чимало схвальних відгуків.

Безпечний велошолом та сучасні технології — від студента УКУ

Другокурсник бакалаврської програми з комп’ютерних наук Факультету прикладних наук УКУ Маркіян Зубрицький розробив інноваційний аксесуарУкраїнський студент придумав смарт-шолом для велосипедистів для велосипедних шоломів. Трохи доопрацювань — і цілком можливо, навесні ми побачимо цю розробку на українських дорогах.

Електромобілі для прибирання київських вулиць

Генеральний директор КО «Київзеленбуд» Михайло Наконечний презентувавУ Києві вулиці прибиратимуть електромобілі нову сучасну екологічну техніку для прибирання парків. Міні-кари на електричних двигунах вийдуть на підмітання столичних тротуарів та вулиць вже незабаром.

«Горизонт» інвестицій в науку

Для 117 українських організацій-учасників програми «Горизонт 2020» передбачено фінансуванняЄС надасть €17+ млн для українських учасників «Горизонт-2020» в сумі понад €17 млн для реалізації проектів. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з молодими науковцями у Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського. Програма вже котрий рік підтримує наукомісткі проекти та стартапи з України.

Українські міста — на чільних щаблях рейтингу FT

Аналітичний підрозділ видання The Financial Times склав рейтингНизка українських міст увійшли до рейтингу привабливості від Financial Times бізнес-привабливості європейських міст. До нього увійшли відразу декілька українських міст.

Японські інвестиції в українські міста

Уряд Японії допоможе Києву, Дніпру і ХарковуЯпонія допоможе українським містам поводитися із відходами реалізувати проекти з поводження зі сміттям. З 21 лютого у трьох обласних центрах працюватиме місія Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA). Кошти підуть на вдосконалення технологій та прийомів обробки сміття.

«Зелена» енергетика міжнародного рівня — та Україна

Україна стала повноправним учасникомУкраїна стала повноправним членом агентства із «зеленої» енергетики Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA). Звіти IRENA щодо розвитку відновлюваної енергетики України будуть одним з ключових факторів для інвесторів при прийнятті рішення реалізації проектів у цій сфері.

Share
Написати коментар
loading...