Реклама

В Україні стартує програма наставництва від бізнесу для громадських активістів

Громадські організації та проекти, соціальні підприємці та некомерційні ініціативи тепер зможуть безкоштовно отримати професійні послуги або експертну допомогу від корпоративного сектору — в рамках нової ініціативи Pro Bono
Čytaty latynkoju
В Україні стартує програма наставництва від бізнесу для громадських активістів
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні стартує програма наставництва від бізнесу для громадських активістів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Громадські організації та проекти, соціальні підприємці та некомерційні ініціативи тепер зможуть безкоштовно отримати професійні послуги або експертну допомогу від корпоративного сектору — в рамках нової ініціативи Pro Bono

Для цього створено Pro bono club Ukraine, який є учасником всесвітнього руху Pro Bono. Ініціаторами створення клубу стали: група Aspen-16, одеський меценат Єгор Гребенников, центр соціальних ініціатив Impact Hub Odessa і програма MakeMeBetter.

Що варто знати про цю ініціативу

Концепція рro bono (лат. pro bono publico — для спільного блага) — це безоплатна професійна та експертна допомога, яка здійснюється для суспільного блага. Така допомога є поширеною в європейських країнах та Америці. Прикладом успішної діяльності є фонд Taproot Foundation. З його допомогою у громадський сектор було інвестовано знань та послуг професіоналів на суму понад $152 млн, зауважують автори нової української ініціативи.

«Невелика підтримка зі сторони компанії чи експертів може допомогти громадським активістам швидше і ефективніше досягти своєї мети. Наприклад, розповісти громаді про необхідність сортування сміття, безпеку донорства в Україні, розробити якісну кампанію для підтримки безпритульних тварин, або налаштувати сайт так, щоб збирати пожертви на ліки хворим дітям» — прокоментував необхідність створення клубу Єгор Гребенніков.

Ініціатива відкриє нові можливості для побудови ефективних соціальних моделей взаємодії бізнесу і суспільства. Рro bono активності допоможуть фахівцям компаній чи корпорацій урізноманітнити нестандартними та суспільно-корисними задачами звичну роботу. Працівники, не змінюючи робоче місце, отримають можливість реалізуватися у новій сфері. Кожний соціальний проект, до якого долучається компанія чи корпорація, — це не лише піар із розміщенням логотипів або спонсорство продукцією. Це — яскрава історія, яка демонструє цінності компанії, кажуть представнки команди нової української ініціативи.

Які проекти вже представлено на платформі

Серед проектів, котрі долучилися першими до ініціативи — «Україна без сміття» (шукають допомоги із запуском нового сайту), Good Bread from Good PeopleОдин день із незвичною пекарнею Good Bread From Good People (потребують маркетингової консультації), «Студентський контроль діє» (потребують консультації HR), DRUZI (хочуть сформувати стратегію розвитку закинутої промзони у Костянтинівці) та низка інших. Переглянути усі проекти можна в розділі «Кейси» на сайті ініціативи.

Новину надіслала Олександра Чучко за допомогою нашої нової форми додавання матеріалів. Хочете, аби про ваш проект чи ініціативу дізналися першими? Додавайте свої новини за посиланням — або натискайте на кнопку «Прислати пост» вгорі з правого боку екрану.

Share
Написати коментар
loading...