Реклама

Міжнародна енергетична компанія відкрила представництво в Україні

Міжнародна енергокомпанія Axpo Trading з головним офісом в Швейцарії відкрила своє представництво в Україні. Про це повідомляє enkorr  
Čytaty latynkoju
Міжнародна енергетична компанія відкрила представництво в Україні
  1. Головна
  2. Новини
  3. Міжнародна енергетична компанія відкрила представництво в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Міжнародна енергокомпанія Axpo Trading з головним офісом в Швейцарії відкрила своє представництво в Україні. Про це повідомляє enkorr  

Серед газових трейдерів українського ринку відбулося поповнення у переліку компаній. Енергетична компанія «Акспо Україна» зареєстрована в Києві 20 лютого 2018 року. Засновниками виступають 2 інші компанії — швейцарська Axpo Trading і люксембурзька Axpo International.

На чому спеціалізується «новачок» енергетичного ринку

Статутний капітал української дочірньої компанії становить 28,9 млн грн. Директором новоствореного підприємства призначений Гліб Тімофіюк. Основна спеціалізація новачка – торгівля природним газом. Відкриті джерела зазначають, що Axpo Trading – один з найбільших постачальників природного газу в Україну станом на початок 2018 року. Ця компанія почала поставки палива до України в 2014 році. Першим покупцем палива від цієї компанії став державний НАК «Нафтогаз України», який купив близько 33 млн куб. м природного газу.

Нагадаємо, раніше тало відомо, що Європейський банк реконструкції та розвитку виділитьЄБРР виділить Україні €100 млн для кредитів з енергозбереження Україні €100 млн на запровадження заходів із енергозбереження. Передбачається, що отримані кошти муніципальні компанії будуть скеровувати на фінансування енергозберігаючих поліпшень в громадських будівлях. Також частину цих коштів буде спрямовано на зміни в інфраструктурі вуличного освітлення українських міст. Загальна вартість проекту з енергозбереження складає € 125 млн. Техніко-економічне обґрунтування, що охоплює технічну, екологічну і соціальну експертизу підприємств та міст на етапі до підписання, оцінюється в середньому в €0,2 млн на рік. Документацію для початку проекту та базові інвестиції надасть уряд Швеції.

Share
Написати коментар
loading...