Реклама

4 важливих кроки у підготовці до ICO

Продажі токенів та первинні розміщення віртуальних валют для залучення коштів під криптостартапи за 2017 рік набули просто неймовірних масштабів. Проте частка шахрайських проектів у цій площині залучення капіталу залишається доволі високою. Як не зруйнувати свою репутацію та привернути увагу та прихильність потенційний інвесторів під час ICO? На часі це з'ясувати
Čytaty latynkoju
4 важливих кроки у підготовці до ICO
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 4 важливих кроки у підготовці до ICO
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Продажі токенів та первинні розміщення віртуальних валют для залучення коштів під криптостартапи за 2017 рік набули просто неймовірних масштабів. Проте частка шахрайських проектів у цій площині залучення капіталу залишається доволі високою. Як не зруйнувати свою репутацію та привернути увагу та прихильність потенційний інвесторів під час ICO? На часі це з'ясувати

Початкові пропозиції монет (ICO) пропонують привабливу альтернативну форму залучення коштів. Цей формат пошуку вільного капіталу використовує цифрові валюти, а не блукання банками та коридорами венчурних фондів. У 2017 році більш ніж 200 ІСО залучили капіталу на суму понад $3 млрд для стартапів на початковій стадії. І хоча перспектива не ходити до інвесторів та банкірів і не укладати договорів про позики та інвестиції на «кабальних» умовах видається привабливою, стартапам все-таки доведеться переконувати людей вкладати кошти у свої проекти.

Минулоріч Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) у США звинуватила низку компаній у проведенні фіктивних ICO. Не додають довіри й поточні численні випадки шахрайства з ICO. Тож завоювати увагу користувачів та перетворити їх на інвесторів стає все складніше. Щоб інформувати інвесторів, стартапи на blockchain традиційно випускають бета-версію, в якій окреслюється проект. Однак часто цього недостатньо для того, щоби переконати вкладників у справжньості проекту та дієвих намірах. 4 кроки допоможуть вам підготувати та провести справжнє, а не фейкове розміщення токенів і залучення коштів.

Презентація себе та свого проекту на фаховому рівні

Ваш сайт є «воротами» до вашої компанії та першою точкою контакту для будь-яких зацікавлених потенційних інвесторів, партнерів або журналістів, які хочуть висвітлити вашу історію. Ніхто не збирається довіряти компанії з сайтом, який виглядає так, нібито був створений руками старшокласника. Переконайтеся, що дизайн є фаховим, а вміст грамотно написаний і належним чином зверстаний.

Читайте також: Mailchimp безкоштовно вестиме всі маркетингові кампанії

Одним з основних викликів такого типу фандрейзингу є те, що увесь процес відкритий для широкої публіки, а не лише для старожилів венчурної індустріїв. Отже, незалежно від того, наскільки складними або технологічними є ваші пропозиції, читачам із широкої аудиторії потрібно мати можливість зрозуміти усі факти, цифри та складові проекту, не вдаючись до специфічної термінології.

Інвестор ефективно вкладає кошти в потенційний успіх вашого продукту. Саме тому ваш сайт повинен чітко пояснити, чим є ваш продукт або послуга. Слід викладати думки стисло, зрозуміло, використовуючи відео для демонстрації випадків використання, навіть якщо продукт все ще знаходиться на стадії прототипу. Відповідно до дослідження, проведеного компанією HubSpot у 2017 році, розміщення відео на цільових сторінках може збільшити коефіцієнт конверсії на 80% — тому не забувайте про цю складову інформування потенційних інвесторів.

Окрім мрії та планів, «продавайте» інвесторам дані та дорожню карту розвитку проекту

Хоча ваш продукт є надзвичайно важливим, частіше за все, інвесторів привабить саме головна велична мета, яку ви ставите перед собою. Суспільно значима місія допомагає не просто «продавати», а визначитися із колом тих, хто готовий вас підтримати. Якби це буде велика місія, яку ваша компанія намагається вирішити, яка є найбільш привабливою. Ілон Маск5 міфів, які зруйнував Ілон Маск — та книга про нього досі не колонізував Марс, але його кроки та озвучена місія допомагає гуртувати мільйони людей довкола проектів SpaceXНепомітні кроки — чого вчать нещодавні презентації Amazon, Google та SpaceX — тисячі працюють, мільйони дивляться. Те, що вони бачать, доводить: Маск на правильному шляху.

Читайте також: «Бог у машині» — 7 культурних символів, які Ілон Маск використав для Falcon Heavy

Використовуйте свої повідомлення, щоби пояснити головну проблему, яку ви намагаєтесь вирішити для мільйонів споживачів у всьому світі. Далі використайте власні дослідження та дані, щоб показати їм, що ви на правильному шляху до досягнення ваших цілей. Важливо посилити проблему, яку ви намагаєтеся вирішити. Проте, щоб дійсно заохотити людей до співучасті (в т.ч. — й грошової) — слід створити дорожню карту продукту. Дорожня карта продукту являє собою детальний план, який надає партнерам перелік короткотермінових та довгострокових бізнес-цілей із конкретними технологічними рішеннями для їхнього досягнення. Саме тут компанії повинні продемонструвати, наскільки вони відповідають своїй місії. Це можна зробити, надаючи інфографіку, дослідження та відгуки. Уся ця інформація має свідчити, що поточний продукт є ринково життєздатним — а отже, потенційно прибутковим для інвесторів.

Blockchain & Bitcoin Conference

Підготуйте підтвердження для тих, хто сумнівається у легальності та справжності вашого проекту

Через високий ризик шахрайства та фальшивих ІСО, компаніям потрібно багато працювати, щоби переконати потенційних інвесторів, що вони є надійними. Багато чого з цього випливає з ефективної демонстрації того, наскільки «вирішальним» є їхній продукт, і як далеко вони просунулись у реалізації етапів дорожньої карти.

Читайте також: ICO — що це таке і як це пов’язане з криптовалютами

Інформація про засновників, команди та будь-яких помітних наставників, інвесторів або партнерів повинна чітко відображатися на сайті та включати посилання на профілі цих людей у LinkedIn. Якщо ваша компанія була частиною програми акселерації чи побувала у бізнес-інкубаторі, виграла будь-які призи, про це також слід згадати на сайті. Якщо йдеться про випускників чи учасників програм на кшталт шкіл та сезонів акселерації від 500 Startups чи Microsoft Ventures — у вас є підтвердження довіри до вашої ідеї.

Компанії повинні вирішувати проблеми з довірою, пропонуючи інформацію про свої показники, рівень безпеки та гарантії інвесторам, як ваш фонд зареєстрований. Також пропонуйте чіткий розділ FAQ, в якому ви поставите запитання та побоювання від попередніх відвідувачів сайту — і дасте на них чесні відповіді. Цей розділ має бути доступним кількома мовами. На запити у технічну підтримку мають відповідати кількома мовами або співробітники, або чат-боти.

Виділіться з натовпу: Попрацюйте над контент-маркетингом та пошуковою оптимізацією сайту / блогу / акаунтів у соцмережах

Однією з основних перешкод є те, що більшість людей не розуміють, як працює blockchain, а також у чому полягають переваг інвестування в ICO. Таким чином, компанії повинні пропонувати правильний вміст, який просуває обговорення, пропонуючи реальну інформацію та цінність читачеві, а не лише власні PR-матеріали. Заохочуйте вашу команду створити максимально високоякісний вміст для блогів компанії та сайтів, таких як LinkedIn та Medium. Попрацюйте над гостьовими публікаціями у ЗМІ.

Читайте також: Ринок ICO  — результати 2017-го та очікування від 2018 року

Кожного разу, коли ви публікуєте статтю, додавайте посилання на цей вміст на своєму сайті та додайте розділ «Рекомендовані матеріали» на цільовій сторінці проведення ICO. Важливо також покласти певні ресурси за допомогою SEO, оскільки погане позиціонування у пошукових системах може суттєво зменшити видимість, що обмежує успіх вашого стартапу в залученні коштів. Якщо ваша веб-сторінка, високоякісні блоги та продумані статті керівництва позиціонуються високо в результатах Google, це збільшить видимість і довіру споживачів.  Такі інструменти, як Google Search Console та Semrush безкоштовно допоможуть вам із питаннями пошукової оптимізації.

ІСО дають відмінну можливість для стартапів збільшувати фінансування, не маючи необхідності передавати контрольні функції венчурним капіталістам або корпоративним партнерам. Проте з багатьма добре оприлюдненими випадками шахрайства з ICO,слід додатково попрацювати над залученням інвесторів.

Дізнатися більше про діяльність в рамках ICO можна буде під час Blockchain & Bitcoin Conference Kyiv

Share
Написати коментар
loading...