Реклама

Гвинтівки від Канади, рації від США – що пропонують ЗСУ іноземні країни

Морські піхотинці навчаються у Румунії, в Україні триває відновлення мережі аеродромів, Канада пропонує українській армії власні гвинтівки, а фахівці-військовослужбовці, які працюють у сфері кібербезпеки отримуватимуть більше. Детальніше – у нашій щотижневій підбірці про армійські новини
Čytaty latynkoju
Гвинтівки від Канади, рації від США – що пропонують ЗСУ іноземні країни
  1. Головна
  2. Техно
  3. Гвинтівки від Канади, рації від США – що пропонують ЗСУ іноземні країни
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Морські піхотинці навчаються у Румунії, в Україні триває відновлення мережі аеродромів, Канада пропонує українській армії власні гвинтівки, а фахівці-військовослужбовці, які працюють у сфері кібербезпеки отримуватимуть більше. Детальніше – у нашій щотижневій підбірці про армійські новини

Тиждень, що минув, був насиченим для українського війська. Поки керівник оборонного відомства мав кілька дипломатичних зустрічей, морпіхи навчалися у Румунії, а Канада хоче надати українським бійцям свої гвинтівки. Про це та інше – у нашій щотижневій тематичній військовій добірці.

Морські піхотинці навчалися в Румунії

Близько 30 морських піхотинців Військово-Морських Сил ЗС України взяли участь у багатонаціональному навчанні «Платинум Ігл – 2018-1», яке проходило на полігоні Бабадаг у Румунії. Основне завданням навчання – проведення бойового злагодження десантно-штурмового взводу в складі багатонаціональної роти, вдосконалення навичок управління вогнем відділень та взводом, відпрацювання різних видів тактичного маневрування.

Морські піхотинці навчалися в Румунії

Міжнародні навчання проходили в два етапи – стрільба в складі відділення з подальшим переходом у наступ і наступ взводу з ходу з бойовою стрільбою із залученням артилерії. Окрім визначених елементів взаємодії, учасники навчання ознайомилися з різними видами стрілецької зброї ЗС США і Румунії, а також тактико-технічними процедурами НАТО щодо проведення занять з бойовою стрільбою.

В Україні розпочали активно відновлювати аеродроми

Аналіз досвіду бойових дій показує, що військовій авіації вкрай потрібна широка мережа сучасних аеродромів на всій території країни. Тому вже з 2015 року фахівці Повітряних Сил розпочали «повертати у стрій» ті летовища, які військові багато років тому передали в комунальну власність місцевих органів самоврядування. Тепер щороку відновлюють по кілька таких аеродромів. Спочатку повертається авіаційна комендатура, техніка, обладнання. Потім фахівці відновлюють злітно-посадкову смугу, будівлі, казарми, встановлюють сучасну апаратуру.

Втім, не кожний відрізок автомобільного шляху може стати польовим летовищем. Вимоги до злітно-посадкової смуги досить жорсткі: щонайменше 2,5 км ідеальної дороги мають бути ділянкою рівною, без тріщин тощо. Крім того, на кінцях ділянки обабіч мають бути розташовані місця для розміщення літаків і автомобілів обслуговування та обов’язково — якісна об’їзна дорога. Такі суттєві покращення аеродромів державної авіації України проводяться вперше за чверть століття.

Військовим у сфері кіберзахисту доплачуватимуть

Військовим, що працюють у сфері кіберзахисту, будуть доплачувати до 100% окладу. Кабінет міністрів України на засіданні 21 лютого 2018 року встановив розмір доплати військовослужбовцям, які працюють у сфері кібербезпеки і кіберзахисту.

Військовим у сфері кіберзахисту доплачуватимуть

Військовослужбовцям Збройних сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки та інших розвідувальних органів, Державної служби спецзв’язку і захисту інформації, які займають посади в сфері кібербезпеки і кіберзахисту, щомісяця виплачуватиметься винагорода в розмірі до 100% посадового окладу з урахуванням окладу за військовим званням та надбавки за вислугу років. Витрати на винагороди здійснюються в межах асигнувань на грошове забезпечення, передбачених відповідним розпорядником бюджетних коштів. Крім того, доплати будуть отримувати співробітники кіберполіції, а також Державної прикордонної служби, які також працюють в даній сфері.

Канада хоче озброїти українську армію своїми гвинтівками

Канадська компанія Colt Canada сподівається укласти з Києвом угоду на переозброєння української армії своїми штурмовими гвинтівками.

Канада хоче озброїти українську армію своїми гвинтівками

Виробник, як повідомляється, розраховує поставити на Україну до 100 тисяч одиниць зброї. Представник Colt Canada Алекс Пейн розповів виданню, що в січні відбулася «дослідницька» зустріч з українськими чиновниками. Ці переговори, за словами Пейна, поклали початок процесу, який може зайняти до двох років. За цей час Київ повинен визначити точну кількість і види зброї, необхідне для української армії.

Американські рації – для української армії

У населених пунктах, де тривають бойові дії, були проведені великі зміни у армійській системі радіозв’язку. Найбільш масштабним проектом стала закупка польових короткохвильових радіостанцій Harris Falcon II та Falcon III американського виробництва.

Американські рації – для української армії

Falcon III коштує більше мільйона гривень, тому закуповують їх небагато, а ось «більш молодші» Falcon II у деяких підрозділах присутні аж до ротного рівня. Уже зараз є можливість розгорнути захищену (алгоритм шифрування до АЕS-256 – це гарантована стійкість) та стійку до радіоелектронної боротьби (за рахунок псевдовипадкової перебудови робочої частоти) радіомережу. Причому не тільки для голосового зв’язку, але й для передачі даних. Можливо організувати однорангову мережу, в якій немає вразливого центрального вузла і яка поєднуватиме станції на відстані десятки та сотні кілометрів.

Нагадаємо, що Україна та Індонезія опрацьовуютьЗброя для Джакарти та безпечні арсенали – чим жили Збройні Сили протягом тижня плани щодо розширення військово-технічної співпраці. Українські перспективні оборонні розробки, зокрема БПЛА, броньована автотехніка, оптико-електронне обладнання, стрілецьке озброєння зацікавили індонезійські силові структури. Йдеться і про системи для забезпечення кібербезпеки.

Share
Написати коментар
loading...