Реклама

У ЄС скасовують банківську таємницю

Єврокомісар з економіки та фінансів П'єр Московісі заявив про фактичне скасування банківської таємниці в Європі. Про це пише Прайм  
Čytaty latynkoju
У ЄС скасовують банківську таємницю
  1. Головна
  2. Новини
  3. У ЄС скасовують банківську таємницю
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Єврокомісар з економіки та фінансів П'єр Московісі заявив про фактичне скасування банківської таємниці в Європі. Про це пише Прайм  

Тепер про будь-який відкритий в ЄС рахунок відразу стає відомо податковим органам.

Як відбуватиметься обмін інформацією

За словами єврокомісара, з банківською таємницею в Європі покінчено. Якщо хтось володіє рахунком в Швейцарії, відбувається автоматичний обмін інформацією. Раніше Рада міністрів економіки і фінансів країн Євросоюзу схвалила рішення про розширення списку доходів платників податків ЄС.

Згідно з цим документом, податкові органи країн ЄС повинні були почати автоматично обмінюватися інформацією не пізніше другої половини 2017 року. Під автоматичний обмін інформацією податковими службами підпали відсотки, дивіденди, виручка від продажу фінансових активів, а також відомості про залишки на рахунках. Крім цього, в грудні 2017 року країни Європейського Союзу узгодили перелік із 17 юрисдикцій, щодо яких планується вводити заходи для протидії найбільш агресивним методам ухилення від сплати податків.

Нагадаємо, що Європейський Союз інвестуєЄС інвестує у створення мережі центрів із кібербезпеки у створення мережі центрів із кібербезпеки. Проект фінансуватиметься в обсязі €50 млн за видатками науково-дослідної програми «Горизонт-2020». Метою проекту є набуття Європою можливостей для відбиття кібератак та розбудови міцної системи онлайн-безпеки в країнах ЄС.

Share
Написати коментар
loading...