Реклама

Київ надає 10 млн грн на компенсацію «теплих кредитів»

Завдяки енергоменеджменту у дитсадках, школах, лікарнях тощо можна скоротити енергоспоживання на 20% без додаткових інвестицій
Čytaty latynkoju
Київ надає 10 млн грн на компенсацію «теплих кредитів»
  1. Головна
  2. Новини
  3. Київ надає 10 млн грн на компенсацію «теплих кредитів»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Завдяки енергоменеджменту у дитсадках, школах, лікарнях тощо можна скоротити енергоспоживання на 20% без додаткових інвестицій

Мер Києва Віталій Кличко підписав Меморандум про партнерство між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України та Київською міськдержадміністрацією. Йдеться про запровадження систем енергоменеджменту в бюджетній сфері для підвищення енергоефективності будівель бюджетних установ. Компенсація «теплих кредитів» складе 10 млн грн.

Скільки зекономлять у Києві

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук наголосив, що цьогоріч Київ виділив рекордні 10 млн грн на реалізацію міської програми «теплого кредиту» у 2018 році. Завдяки лише енергоменеджменту у дитсадках, школах, лікарнях тощо можна скоротити енергоспоживання на 20% без додаткових інвестицій. Відповідно буде суттєва економія бюджетних коштів на оплаті комунальних платежів. Заощадження стануть вигідною інвестицією в енергоефективні заходи заради комфорту та тепла у таких закладах. Київ вже має певні успіхи у питанні енергоменеджменту. Мер Києва додав, що використовуючи сучасні енергоефективні технології, можна зекономити 30-40 % енергії. Це означає, що 300 млн грн на рік можна заощадити.

Додамо, що загалом по Україні уряд планує виділитиЕнергоефективність по-новому — 400 млн грн дадуть на «теплі» кредити 400 млн грн на «теплі кредити». У Державному бюджеті України на 2018 рік український уряд заклав 2 млрд грн на енергоефективність. Окремою статтею видатків стане кредитування програм із утеплення багатоповерхових житлових будинків.

Share
Написати коментар
loading...