Реклама

Intel представила власні розумні окуляри

Intel створила розумні окуляри, які проектують зображення прямо на сітківку ока. Розробка компанії суттєво відрізняється від уже відомих Google Glass та має ряд переваг
Čytaty latynkoju
Intel представила власні розумні окуляри
  1. Головна
  2. Новини
  3. Intel представила власні розумні окуляри
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Intel створила розумні окуляри, які проектують зображення прямо на сітківку ока. Розробка компанії суттєво відрізняється від уже відомих Google Glass та має ряд переваг

Компанія Intel створила прототип розумних окулярів під назвою Vaunt. Інноваційні окуляри здатні проектувати зображення прямо на сітківку. На відміну від GoogleGoogle підтримала проект універсального стилуса для ґаджетів Glass, вони виглядають як звичайні окуляри, важать трохи більше, ніж звичайна оправа та дозволяють використовувати скельця з діоптріями. The Verge вдалося протестувати розробку компанії.

Чим особливі окуляри від Intel

Окуляри Intel складно відрізнити від звичайних, за винятком хіба дещо товстіших дужок. У порівнянні з Google Glass, які підтримували сторонні додатки і нагадували гаджет з майбутнього, Vaunt влаштовані значно простіше.

Окуляри розроблені лабораторією Intel New Devices Group. Вони важать менше 50 грамів — це трохи більше, ніж звичайна оправа. Завдяки легкій вазі аксесуар є практично непомітним. В окулярів Intel, як і у звичайних оправ, гнучкі дужки. Завдяки цьому вони зручно сидять і підлаштовуються під форму голови.

За передачу зображення відповідає лазер малої потужності на правій дужці, розміщений прямо біля місця її кріплення до оправи. Лазер проектує зображення на спеціальний відбивач, розміщений на лінзі, а звідти воно потрапляє прямо на сітківку. Він дозволяє передавати монохромне червоне зображення на очі, наприклад, повідомлення або довідкову інформацію. Керувати окулярами можна через застосунок для iOS або Android, який підтримує зв’язок з пристроєм по Bluetooth. Завдяки тому, що зображення з’являється прямо на сітківці, очам не потрібно фокусуватися. Сигнал є однаково чітким як для тих, у кого ідеальний зір, так і для короткозорих чи далекозорих.

Share
Написати коментар
loading...