Реклама

Виклики та тренди роботи з кадрами — досвід «Київстар»

Від редакції: директорка з персоналу та розвитку організації компанії «Київстар» ділиться тим, як завершився 2017-й та які основні тренди щодо роботи з персоналом бачить перед собою телеком-оператор на 2018 рік
Čytaty latynkoju
Виклики та тренди роботи з кадрами — досвід «Київстар»
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Виклики та тренди роботи з кадрами — досвід «Київстар»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Від редакції: директорка з персоналу та розвитку організації компанії «Київстар» ділиться тим, як завершився 2017-й та які основні тренди щодо роботи з персоналом бачить перед собою телеком-оператор на 2018 рік

Мотивують не лише гроші

2017 рік для нашої компанії пройшов під знаком переосмислення ролі цінностей і культури для розвитку організації в цілому та кожного конкретного співробітника. Конкуренція зарплатами й соціальним пакетом досі актуальна, але на перше місце виходить зміст самої роботи, єдиний «код спілкування», взаємодія, співпраця та культура.

Це перший виклик — побудова культури й системи цінностей. Ми використовуємо для цього всі можливі канали та способи комунікації — від плакатів у офісі, постів на Workplace і до таких заходів, як святковий запуск цінностей в офісах Київстар, бізнес-табір для дорослих (Innocamp), який ми провели 2017 року вперше. За 4 дні нам вдалося не просто об’єднати людей спільними завданнями, а й надихнути їх.

Також другий рік поспіль ми проводимо дитяче свято Digikids, де діти працівників відвідують офіси компанії, знайомляться з робочими місцями батьків, беруть участь у цікавих квестах. Ці емоції та досвід цінуються дуже високо. Саме так формується лояльність і прихильність.

Цифровими стають не лише технології, які надають клієнтам

Телеком вважається консервативною галуззю, але ситуація почала змінюватися – ми повинні йти в ногу з часом. Для того, щоб бути успішним завтра, вже сьогодні потрібно готувати платформу для майбутнього. Ми використовуємо сучасні підходи, впроваджуємо дедалі більше digital-інструментів. І це, з одного боку, добре – ми легше впроваджуємо інновації. А з іншого – нам треба адаптувати повідомлення та доносити інформацію славнозвісним міленіалам і сформованим профі. Це другий виклик – комунікаційний.

Читайте також: Дмитро Дерев’янко, Kyivstar — про можливості та цілі VEON

Digital-підходи, до речі, стосуються не тільки спілкування із внутрішніми та зовнішніми клієнтами. HR-и використовують нові методи залучення талантів. Наприклад, ми переймаємо практики технологічних компаній, адже Київстар теж прагне стати такою. Sourcing jam, referral program, talent mining, marketing research — відносно нові методи залучення працівників, які виправдали себе і показали відмінний результат у багатьох західних компаніях. Вони вже стають трендовими для інноваційних українських компаній. Тому третій виклик — бренд роботодавця. Нам важливо мати чітку таргетовану стратегію EVP (Employer Value Proposition), спрямовану на формування правильного іміджу компанії та, відповідно, на залучення й утримання потрібних нам людей.

Впевнена, що наступний рік у роботі тих, хто працює з персоналом, буде не менш цікавим і динамічним, аніж попередній.

Share
Написати коментар
loading...