Реклама

В Україні вперше випробували крилату ракету власного виробництва

Сьогодні відбулися успішні перші льотні випробування нової ракетної техніки: української крилатої ракети наземного базування  
Čytaty latynkoju
В Україні вперше випробували крилату ракету власного виробництва
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні вперше випробували крилату ракету власного виробництва
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сьогодні відбулися успішні перші льотні випробування нової ракетної техніки: української крилатої ракети наземного базування  

Ракета здатна точно уражати наземні та морські цілі. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань. Виготовляли та проектували ракету українські фахівці.

Що відомо про ракету

За словами Турчинова, презентована ракета – це повністю українська розробка конструкторів державного підприємства «ДержККБ «Луч». Їхні фахівці співпрацювали і з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Під час випробувань перевірялися льотні характеристики та робота систем ракети. Випробування відбулись успішно.

За словами очільника РНБО, планується розробка комплексів крилатих ракет не тільки наземного, але і морського та повітряного базування. Дальність дії крилатих ракет та їх бойове спорядження не суперечать підписаним Україною міжнародним угодам для такого виду зброї. Додамо, що після роззброєння української армії відповідно до Будапештського Меморандуму на озброєнні Збройних Сил України не залишилося жодної крилатої ракети.

Нагадаємо, що український завод виготовлятимеУкраїнський завод виготовить ракети для космодрому в Тихому океані ракети для космодрому у Тихому океані. ДП «Південний машинобудівний завод імені Макарова» уклав  контракт на виготовлення 12 одиниць РН «Зеніт». У рамках цього контракту вже виконується замовлення на виготовлення двох виробів з терміном постачання в 2018 році.

В Україні вперше випробували крилату ракету В Україні вперше випробували крилату ракету

Share
Написати коментар
loading...