Реклама

Post cryptum — цифрова ідентифікація, криптозлотий та велика крадіжка

Традиційно у вівторок ми пропонуємо дізнатися (або ж пригадати) найактуальніші новини про криптовалюти, blockchain та ICO за минулий тиждень.
Čytaty latynkoju
Post cryptum — цифрова ідентифікація, криптозлотий та велика крадіжка
  1. Головна
  2. Крипто
  3. Post cryptum — цифрова ідентифікація, криптозлотий та велика крадіжка
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Традиційно у вівторок ми пропонуємо дізнатися (або ж пригадати) найактуальніші новини про криптовалюти, blockchain та ICO за минулий тиждень.

Цього тижня не обійшлося без криптокрадіжок, але було багато перемог, з яких і розпочнемо нашу добірку.

$1 млн від Microsoft на блокчейн-ідентифікацію

Microsoft та блокчейн-альянс Hyperledger долучилися до ініціативи цифрової ідентифікації на базі blockchain ID2020 Alliance. Про запуск проекту оголосили на Економічному Форумі у Давосі. У прес-релізі вказано, що компанія розробляє рішення з акцентом на пряме володіння користувачами і контроль над своїми особистими даними з використанням технології blockchain. За даними Світового банку, ситуація з труднощами у ідентифікації особистості породжує серйозні проблеми, такі як торгівля людьми.

Кремнієва долина інвестує у криптотокени Telegram

Венчурні фонди Кремнієвої долини — Kleiner Perkins Caufield & Byers, Benchmark і Sequoia Capital — готові вкласти по $20 млн на пре-ICO Telegram. Месенджер отримав заявки на $3,8 млрд. В результаті Telegram відмовляв багатьом інвесторам через величезний попит. Всі схвалені для попереднього ICO платежі повинні бути проведені до 1 лютого. Ранні інвестори купували токени Gram за $0,3. Надалі ціна буде рости від $1,45 до $3,5 . Другий етап ICO пройде в березні, його обсяг оцінюється ще в $1,2 млрд.

Robinhood пропонує торгувати криптовалютами без комісії

Розробники мобільного застосунка для торгівлі акціями Robinhood заявили, що з лютого цього року користувачі зможуть здійснювати операції з криптовалютами. Першими доступними криптомонетами на майданчику стануть Bitcoin і Ethereum, до того ж за операції не стягуватимуть комісії. Відсутність комісій може залучити безліч нових клієнтів, хоча вже зараз, за ​​даними творців, сервісом користуються 3 млн людей.

Польща розробляє криптозлотий

Минулого тижня було оголошено про те, що Швеція має випустити власну криптовалюту e-Krona, і тепер, Польща рухається в тому ж напрямку. Це не дивно, адже Польща завжди була відкритою до технологічного прогресу, і зокрема технології blockchain. Останній проект, над яким вони працюють, — це створення оцифрованої національної криптовалюти Digital PLN (dPLN).

Австралійський аеропорт підтримав розрахунки криптовалютою

Аеропорт Брісбена, що в Австралії, першим у світі анонсував підтримку криптовалют. Повідомляється, що аеропорт уклав партнерство з платформою TravelbyBit. За допомогою цієї платіжної системи гості Брісбенського аеропорта зможуть використовувати Bitcoin, Dash, Ethereum та інші цифрові валюти для оплати в магазинах і ресторанах в його терміналах.

Велика крадіжка на Coincheck

Ледь не найбільша в історії крадіжка криптовалюти з японської біржі CoinCheck сталася 26 січня. $533 мільйони в криптовалюті NEM (XEM) та більше $120 мільйонів в Ripple (XRP). Наразі платформа встановила обмеження, яке поширюється на продажі та покупки NEM з подальшим зняттям коштів. Генеральний секретар уряду Японії Есіхіде Суга заявив, що після визначення причини збитків Coincheck влада розглядатиме варіанти посилення регулювання криптовалют.

Share
Написати коментар
loading...