Реклама

SpaceX запустить свою найбільшу ракету 6 лютого 2018-го

Нарешті підтверджено дату запуску Falcon Heavy — найбільшої ракети-носія SpaceX в історії існування компанії
Čytaty latynkoju
SpaceX запустить свою найбільшу ракету 6 лютого 2018-го
  1. Головна
  2. Новини
  3. SpaceX запустить свою найбільшу ракету 6 лютого 2018-го
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нарешті підтверджено дату запуску Falcon Heavy — найбільшої ракети-носія SpaceX в історії існування компанії

SpaceX встановив 6 лютого в якості цільового терміну для запуску Falcon Heavy — першого випробувального польоту нової потужної ракети, яку компанія будує, щоби збільшити кількість вантажу для орбітальних запусків. Генеральний директор SpaceX Ілон Маск підтвердив запуск, додавши, що там буде багато можливостей перегляду для громадськості з прилеглого майданчика.

Що варто знати про новий запуск SpaceX

Запуск відбудеться на стартовому майданчику 39A в Космічному центрі Кеннеді, який SpaceX реконструював і модифікував для своєї великої ракети. Раніше з цього ж майданчика запускали в космос кораблі програми «Аполлон» та космічні «човники» Shuttle NASA. Напередодніза підсумками минулого тижня вже почали ширитися чутки про підготовку до запуску. Тож компанія SpaceX вже заявила, що вони прагнуть запустити свою ракету приблизно за тиждень після успішного статичного тестування ракетних двигунів. Тестовий запуск двигунів було проведено 24 січня 2018-го.

Перший політ Falcon Heavy вже неодноразово показували у різних комп’ютерних симуляціях. Сам Маск налаштований досить стримано, наголошуючи, що все може закінчитися вибухом та падінням ракети в океан — проте ЗМІ сподіваються на краще. Роль тестувального вантажу на борту для цієї місії виконує вишнево-червона оригінальна модель Tesla Roadster, яка належить Маску.

Раніше ми повідомляли про плани Ілона МаскаНепомітні кроки — чого вчать нещодавні презентації Amazon, Google та SpaceX розвивати космічний туризм.

Share
Написати коментар
loading...