Реклама

Чи зможе Україна стати світовим центром з Data Science — дискусія у Швейцарії

24 січня у місті Давос (Швейцарія) в рамках Українського Дому – першого мультифункціонального майданчику України за всю історію проведення Всесвітнього економічного форуму – відбулась панельна дискусія «Data Science: Забезпечуючи контроль людини над даними»
Čytaty latynkoju
Чи зможе Україна стати світовим центром з Data Science — дискусія у Швейцарії
  1. Головна
  2. Техно
  3. Чи зможе Україна стати світовим центром з Data Science — дискусія у Швейцарії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
24 січня у місті Давос (Швейцарія) в рамках Українського Дому – першого мультифункціонального майданчику України за всю історію проведення Всесвітнього економічного форуму – відбулась панельна дискусія «Data Science: Забезпечуючи контроль людини над даними»

До тематичної дискусії долучилися представники українського ІТ-бізнесу та міжнародні експерти. Зокрема, на сцені дискусійної панелі були Фаедра Крусос, Chief Innovation Officer, Libra Group (США); Алекс Фрідлянд, керуючий директор з питань приватного капіталу Soros Fund Management (США); Борис Працюк, керівник відділу R&D (досліджень і розробки) компанії Ciklum (Україна); Олексій Скрипник, народний депутат України, засновник ELEKS.

Що обговорювали

Головними темами дискусії експертів стали розвиток технологій, які засновані на аналізі масивів даних, вплив цих технологій на сфери людського життя та потенціал України у становленні в якості світового лідера з Data Science. Наука про дані — спосіб вивчення та систематизації того, як штучний інтелект, машинне навчання, доповнена та віртуальна реальність, Big Data та нейронні мережі формуватимуть наше подальше життя.

«90% усієї інформації в електронному вигляді було сформовано лише за останні кілька років. Соціальні мережі, смартфони та гаджети створюють величезні масиви даних. Але як використати ці дані на користь суспільства, економіки, держави? Як розвиток штучного інтелекту, машинного навчання змінять наші життя найближчим часом? Сьогодні ці теми є одними з найбільш актуальних для світової спільноти», — відкрила дискусію Фаедра Крусос, Chief Innovation Officer у Libra Group.

Читайте також: Степан Веселовський, CEO Lviv IT Cluster: «Більшість проблем у нашій країні — через брак комунікації»

Ще на початку ХХ ст. Україна займала провідні світові позиції у вивченні точних наук, а її вищі навчальні заклади вважалися одними з найкращих. Борис Працюк, керівник відділу R&D компанії Ciklum зазначив, що українці були серед перших, хто почав працювати із технологіями машинного навчання.

Сьогодні ви можете зустріти українського інженера майже в кожній великій технологічній компанії Кремнієвої долини. Відрізняє вихідців із нашої держави якість виконуваних робіт та рівень освіти і набути знань. Про це говорив Алекс Фрідлянд, керуючий директор з питань приватного капіталу Soros Fund Management. За його словами, для України важливо не зупинятися на досягнутому, а продовжувати розвивати свої сильні сторони. Аби цей процес набув ознак сталості, слід інвестувати в освіту.

Обговорювали експерти і сценарії розвитку технологій у перспективі кількох десятків років. Зійшлися на тому, що потрібні синергія науки про дані та інших сфер діяльності, а також розширення сфер використання машинного навчання. Як зазначив Борис Працюк, щоби залишатися конкурентними на фоні штучного інтелекту, нам необхідно буде більш відповідально ставитись до питання освіти та власного розвитку. Присутні також торкнулися теми акселераторів, хабів, IT-кластерів та іншої інфраструктури й об’єднань фахівців в Україні, які сприятимуть розвиткові та передачі знань і технологій до нових прошарків спеціалістів зокрема і суспільства в цілому.

Про Ukraine House in Davos

Таку назву носить багатоформатний простірУкраїнський Дім у Давосі транслюватиме Форум у Facebook в рамках щорічного 48-го Всесвітнього економічного форуму. Під загальною темою: «Україна: креативність, інновації, можливості» лідерам світового бізнесу, технологій та інвестицій представлені інвестиційні можливості в український сектор ІТ та інновації. Організатором проекту виступає Українська асоціація венчурного і приватного капіталу (UVCA) в партнерстві з Western NIS Enterprise Fund і Фондом Віктора Пінчука. Український Дім буде функціонувати паралельно з іншими численними подіями під час щорічного WEF.

Share
Написати коментар
loading...