Реклама

4 корисних дискусії у Давосі — хроніки WEF

У швейцарському Давосі розпочалася 48-я сесія щорічного Всесвітнього економічного форуму. Одними з основних тем на WEF цьогоріч сталиґ питання загрози застосування зброї масового ураження та проблема глобального потепління. Проте українська делегація прибула туди поговорити не лише про проблеми, а й про перспективи та можливості для нашої держави
Čytaty latynkoju
4 корисних дискусії у Давосі — хроніки WEF
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 4 корисних дискусії у Давосі — хроніки WEF
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У швейцарському Давосі розпочалася 48-я сесія щорічного Всесвітнього економічного форуму. Одними з основних тем на WEF цьогоріч сталиґ питання загрози застосування зброї масового ураження та проблема глобального потепління. Проте українська делегація прибула туди поговорити не лише про проблеми, а й про перспективи та можливості для нашої держави

Сьогодні на Ukrainian House Davos вже говорили про технології застосування цифрових валют, нові глобальні технічні осередки. А о 17:00 розпочалася панельна дискусія щодо Data Science. Цікаво, що спікером панелі «Як Blockchain вплине на формування і захист фінансової архітектури майбутнього?» стала робот Софія. Ukrainian House у Давосі бере участь у обговоренні конкретних кроків щодо того, як ми можемо разом створити кращий світ під загальним гаслом  «Творчість. Інновації. Можливості».

Основне про сьогоднішні панельні дискусії

В рамках Всесвітнього економічного форуму відбулася дискусійна панель Emerging Global Tech Hubs на тему інноваційних міст. Учасники зустрічі обговорили роль Києва, як нового ІТ-хабу в Центральній та Східній Європі.

Місія ІТ-індустрії вже давно глобальна й відкриття Українського Дому спільними зусиллями багатьох компаній та організацій – закономірний крок у просуванні країни і галузі.

Макс Яковер, CEO та керуючий партнер UNIT.City

Міста та технології в Україні

Учасники зустрічі обговорили роль Києва як нового ІТ-хаба в Центральній та Східній Європі. В обговоренні приймали участь мер столиці Віталій Кличко, CEO UFuture Investment Group Ніколас Тимощук, керівник стратегічних комунікацій Web Summit Майк Харві та СЕО Israel Advanced Technology Industries Карін Рубінштейн. Зустріч відбулася в Ukraine House Davos – першому українському павільйоні в історії Всесвітнього економічного форуму за підтримки інноваційного парку UNIT.City.

«Ми активно взялися за створення smart-інфраструктури Києва та продовжуємо робити столицю розумною. За 2 роки Київ зробив стільки, скільки інші міста роблять за 20 років», – заявив Віталій Кличко. – «Київ відкритий для підприємців та інвесторів. Це унікальний шанс долучитися до технологічного та інноваційного розвитку української столиці. Нам потрібні технології, сучасна техніка та обладнання, нові ідеї. І ми запрошуємо інвесторів до співпраці та гарантуємо їм всебічну підтримку. Я не експерт в ІТ, але готовий бути охоронцем для ІТ-індустрії та всіх інноваторів».

Читайте також: Як оновлена команда розвиватиме UNIT.City

Також учасники дискусії приділили особливу увагу розвитку ІТ-інфраструктури міста та її ключового елементу – UNIT.City. Ніколас Тимощук розповів про важливу роль UNIT.City в розвитку України як ІТ-хаба Східної і Центральної Європи: «Це перший проект подібного масштабу в Україні. Проект має на меті на міжнародній арені – стати точкою входу в Україні для іноземних інвесторів, партнерів, клієнтів і нових технологій».

«Я не бачила нічого подібного майже ніде в світі. Це складно зрозуміти, якщо ви там ще не були. Для мене буде честю спостерігати як цей проект розвивається та стає лідируючим ІТ-хабом для Європи й світу», – зазначила Карін Рубінштейн, яка вже побувала в UNIT.City восени 2017 року.

Нагадаємо, що тема Українського Дому у Давосі – «Україна: креативність, інновації, можливості». Організатором проекту виступає Українська асоціація венчурного і приватного капіталу (UVCA) в партнерстві з Western NIS Enterprise Fund і Фондом Віктора Пінчука. Партнерами Українського дому також виступила компанія Ciklum і Асоціація IT України.

Україна та криптовалюти

Крім того, вдень відбулася панельна дискусія Where Is The Next Сryptohaven. Її модератором виступив Михайло Чобанян, засновник Blockchain Hub Kyiv. Гостями дискусійної панелі стали Дон Тепскотт (CEO The Tapscott Group Inc.), Джон Гакер (президент Swiss Finance + Technology Association), інвестор Марк Бернеґер.

На початку Михайло Чобанян розповів про свій досвід підприємництва та розвитку ініціатив щодо криптовалютЯк захистити свій гаманець із криптовалютами — 8 порад та пов’язаних із ними технологій в Україні. Потім передав слово спікерам дискусії. Важливим нюансом криптовалют учасники розмови назвали той факт, що вони дають змогу долучитися до інвестування та фінансових операцій не лише тим, у кого багаторічний досвід роботи на банківському та фінансовому ринку — але й тим, хто цікавиться технологіями, та не має значного фінансового досвіду.

Крім того, банки навіть таких розвинених країн, як Канада, зараз не завжди чітко розуміють, як використати потенціал криптовалюти. А в таких країнах, як Україна, фінрегулятори взагалі дуже з пересторогою ставлятьсяЧи законне використання Bitcoin в Україні до усього незнайомого, що стосується операцій із використанням цифрових грошей. Проте якщо українська влада говорить про цифрову трансформацію економіки, на часі визнати та легалізувати й такі її складові, як криптовалюта та смарт-контракти. Крім того, присутні на дискусії дійшли згоди, що blockchain має стати однією із ключових складових у реформуванні державних сервісів та онлайн-платформ. Перші кроки в цьому напрямку вже зробленоBig data та blockchain в державних установах України — бути чи не бути — проте попереду ще багато роботи.

Аграрні технології та українська перспектива

Говорили на Давосському форумі й про агротехнології — та їхній потенціал для України. Дискусійна панель за участю Юрія Косюка (CEO «МХП»), Майкла Горша (Horsch Machines), Юлії Порошенко (засновниці та CEO AgroHub) під модерацією Алекса Ліссітси, президента Українського Агробізнес-Клубу. Увага до панелі була неабиякою: імідж європейського агрозабу наша країна може здобути лише за умов впровадження найсучасніших технологій — і про це говорили усі учасники дискусії:

Не обійшлося без новітньої енергетики

Відновлювальна енергетика та роль країн у побудові новітньої світової електроенергетичної інфраструктури та системи стали темою ще однієї сьогоднішньої дискусійної панелі. Серед її спікерів була Ольга Белькова, народна депутатка Верховної Ради, яка опікується питаннями технологій.

Share
Написати коментар
loading...