Реклама

«Кропива», «Мисливець» та імітація війни – якими технологіями озброїли ЗСУ

Сьогодні середа, а тому на часі поговорити про те, чим жила армія попередні 7 днів. Армійські новини та майбутні інновації в українському війську – в нашій тематичній щотижневій military-добірці  
Čytaty latynkoju
«Кропива», «Мисливець» та імітація війни – якими технологіями озброїли ЗСУ
  1. Головна
  2. Техно
  3. «Кропива», «Мисливець» та імітація війни – якими технологіями озброїли ЗСУ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сьогодні середа, а тому на часі поговорити про те, чим жила армія попередні 7 днів. Армійські новини та майбутні інновації в українському війську – в нашій тематичній щотижневій military-добірці  

Протягом останніх 7 днів українські армійці дізналися чимало приємних новин про вдосконалення техніки, створення та випробування нових комплексів для ЗСУ, наближення війська до стандартів Північноатлантичного Альянсу.

В Україні вироблятимуть ракетний комплекс «Вільха»

Про це заявив на засіданні РНБО Президент Порошенко. Глава держави доручив цього року завершити процес випробувань ракетного комплексу «Вільха» і розпочати його виробництво.

В Україні вироблятимуть ракетний комплекс «Вільха»

Як відомо, 22 грудня 2017 року український ракетний комплекс пройшов успішні випробування. Усі складові ракети вироблені в Україні. Тут створені нові система управління, ракетне паливо й бойова частина. Одна з особливостей цього ракетного комплексу – система управління ракетою. Вона передбачає корекцію її польоту завдяки імпульсним двигунам.

Збройні Cили України отримають техніку від ОБСЄ

Як повідомила прес-служба «АвтоКрАЗу», завод приступив до виконання комплексу відновлювальних робіт партії броньованих автомобілів КрАЗ-Кугуар. Вони належали представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Нагадаємо, що раніше 10 броньованих військових авто типу «Кугуар» Міноборони передало місії ОБСЄ в оренду для захисту спостерігачів моніторингової місії на Донбасі. Зараз ці автомобілі з пробігом від 9 до 12 тис км проходять діагностику та капремонт. Їх також дообладнують як техніку подвійного призначення.

Збройні сили отримають техніку від ОБСЄ

Після закінчення всіх відновлювальних робіт машини будуть пофарбовані в звичайний зелений колір. До кінця місяця планується передати відновлену і доопрацьовану малу бронетехніку Збройним силам України.

Українські пілоти навчаються віртуально виконувати бойові завдання

Сучасні авіатренажери дозволяють без ризику для життя підготувати льотчиків до дій у кризових ситуаціях. Як стверджують фахівці, високотехнологічні авіаційні тренажери дозволяють льотному складу відпрацьовувати не лише вправи з підготовки до польоту. На таких засобах рекомендовано відпрацювати не менш як 85% вправ із пілотування та майже 75% – із бойового застосування літака й дій екіпажу в разі відмови авіатехніки. Сучасний тренажер майже на 100% може імітувати візуальну й акустичну обстановку в кабіні та поза нею, у повітряному просторі й на землі. Він здатен миттєво змінювати умови польоту (погоду, географічне положення, час доби) або зупиняти виконання польотного завдання для розбору та повтору.

Українські пілоти навчаються віртуально виконувати бойові завдання

Також нові симулятори мають електромеханічні системи рухливості, що впливають на вестибулярний апарат льотчика. Більше того, завдяки симбіозу найновіших комп’ютерних технологій та спеціально підготовлених геоспецифічних даних українські пілоти можуть віртуально відпрацювати бойові завдання над будь-яким районом.

Представлено роботизований спостережно-вогневий комплекс «Мисливець»

КБ «Роботікс» представило новий роботизований спостережно-вогневий комплекс «Мисливець» (РСВК-М2). Він створений на базі дистанційно керованої платформи. РСВК «Мисливець» адаптований для роботи в парі з кулеметом НСВТ-12,7. Робот може працювати в режимі ведення вогню як одиничними пострілами, так і короткими чергами у 2-3 патрони.

Представили роботизований спостережно-вогневий комплекс «Мисливець»

Наразі працюють над удосконаленням «військового робота». Така розробка дає змогу розташовувати його на лінії вогню та міняти бойовий комплект без ймовірних людських втрат.

Морська піхота та Сили спеціальних операцій стають ближчими до НАТО

У Військово-Морських Силах ЗС України тривають заходи щодо приведення системи управління відповідно до стандартів НАТО. Особовий склад підрозділів, які функціонуватимуть у складі Національного флоту, згідно нової організаційної структури вже розпочав курсову підготовку.

Морська піхота та Сили спеціальних операцій стають ближчими до НАТО

Заразс курс проводиться з оперативних, адміністративних питань та питань всебічного забезпечення і підготовки військ. Також у ВМС працюють над створенням командування морської піхоти та морського командування також за стандартами НАТО.

Командувач Силами спеціальних операцій генерал-лейтенант Ігор Луньов у ефірі військового радіо «АрміяFM» повідомив, що ССО перейдуть на стандарти НАТО до 2020 року. Уже сьогодні у військових частинах проводяться заняття під керівництвом інструкторів з США. Кінцева мета – перейти на стандарти планування та застосування. У 2020 році очікується повна готовність до виконання всього спектру завдань за відповідними стандартами: проведення спеціальної розвідки, дій та організація руху опору.

Оптика для української броні

ДП «Ізюмський приладобудівний завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», у 2017 році сконцентрувався на виготовленні сучасних приладів наведення та оптико-електронних прицілів для української бронетехніки та протитанкових ракетних комплексів.

Оптика для броні

Загалом у 2017 році підприємство виготовило понад 1,2 тис одиниць сучасних приладів та іншої продукції. Зокрема, понад 700 приладів спостереження, включаючи прилади нічного бачення. Завод також надав оптико-електронні прилади для розвідки, для сучасних протитанкових ракетних комплексів та керування вогнем бронетехніки. Мова також йде про сучасні прилади наведення ПН-Б для БТР-3 та БТР-4. Вони дозволяють наводити по лазерному променю високоточні ракети «Бар’єр».

У ЗСУ з’явиться більше імітаційних центрів

Нині Збройні сили формують систему імітаційного моделювання бойових дій. Оборонне відомство має такі центри в ХУПС, Національній академії Сухопутних військ, у центрі миротворчості та безпеки. Також створюється такий центр для ССпО в Одесі. Технологія імітаційного моделювання бойових дій дає величезну економію. Не треба використовувати боєприпаси, паливо, годувати солдат, розгортати наметові містечка.

У ЗСУ з’явиться більше імітаційних центрів

У військової людини перед тим, як іти у вир повноцінної війни чи виконувати серйозне завдання, повинна скластися так звана ментальна модель майбутніх дій. Технологія імітаційного моделювання якнайкраще підходить для такої роботи.

Інноваційними розробками користуються офіцери-зв’язківці

Навчально-матеріальну базу для курсантів за останні роки суттєво поповнено сучасними зразками. Насамперед тими, які широко використовуються в районі проведення антитерористичної операції. Це — апарати виробництва Harris, радіозасоби транкінгового зв’язку Motorola, комплекти супутникового Tooway та цифрова радіорелейна станція. Також 2017 року був розгорнутий клас цифрового налаштування радіостанцій КХ- та УКХ-діапазону виробництва Aselsan. Курсанти освоюють і нові інформаційні системи. Це, зокрема, інтеграційна платформа «Дельта», призначена для відображення бойової обстановки і передачі інформації на пунктах управління в масштабах часу, наближеного до реального.

Інноваційними розробками користуються офіцери-зв’язківці

Також курсанти вивчають і систему «Кропива» (тактичний розвідувально-ударний комплекс), яка взаємодіє з «Дельтою». Ця  система сумісна з аналогічними системами країн-членів НАТО. У ній використовуються натовські тактичні позначення.

 

Нашу попередню добірку про розробки української армії за позаминулий тиждень, яка, втім, не втрачає актуальності і досі, можете переглянути за посиланнямБроня, безпілотники і «Чорний дятел» — що представила українська армія за минулий тиждень.

Share
Написати коментар
loading...