Реклама

Усі пандуси трьох українських міст зібрали в мобільному додатку Friendly City

За допомогою мобільного додатку можна відслідкувати наявність, а також якість пандусів для будівель Івано-Франківська, Львова та Чернівців  
Čytaty latynkoju
Усі пандуси трьох українських міст зібрали в мобільному додатку Friendly City
  1. Головна
  2. Місто
  3. Усі пандуси трьох українських міст зібрали в мобільному додатку Friendly City
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
За допомогою мобільного додатку можна відслідкувати наявність, а також якість пандусів для будівель Івано-Франківська, Львова та Чернівців  

В додатку Friendly City, котрий зібрав мережу пандусів на міських вулицях, присутня електронна мапа. На ній різними маркерами відображаються дані щодо наявності та справності пандусів. Є можливість відображення даних за типами окремих будівель та споруд. На часі дізнатися про це докладніше.

Для кого розробили додаток

Додаток Friendly City орієнтований в першу чергу на людей, які пересуваються на візках, а також людей з дитячими візочками, котрим потрібні пандуси. Проект представляє інтерактивну мапу із нанесеними на неї відмітками про наявність пандусів у конкретному місті чи районі міста. Різними кольорами позначена різна доступність будівель. Автор запрошує допрацьовувати цю онлайн-мапу всіх небайдужих.

Інклюзивність у мобільних застосунках та онлайн-сервісах поступово дедалі більше впроваджується в Україні — і вже є декілька працюючих сервісів такого роду. Нагадаємо, що у двох «прозорих офісах» у Вінниці, на Старому місті та в мікрорайоні «Вишенька», було запущено новий електронний додаток для людей з порушенням слуху.

Спеціалізований мобільний застосунок під назвою ConnectPRO був розроблений українськими IT-фахівцями. Розробка дає змогу спілкуватися в режимі онлайн-чату. Завдяки йому мовлення співробітника «Прозорого офісу» перетворюється на текстові повідомлення. ці текстові сповіщення надходять відвідувачу з проблемами слуху на його смартфон. У програмі є сервіс онлайн-сурдоперекладу: впродовж робочого дня у режимі відеозв’язку доступний сурдоперекладач. Скористатися ним можуть усі відвідувачі цих прозорих офісів у Вінниці.

Share
Написати коментар
loading...