Реклама

На форумі у Давосі українці дискутуватимуть про технології в суспільстві

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі відбудеться панельна дискусія про громадянські технології України в контексті гібридної війни, міжнародної політики та розвитку української демократії  
Čytaty latynkoju
На форумі у Давосі українці дискутуватимуть про технології в суспільстві
  1. Головна
  2. Новини
  3. На форумі у Давосі українці дискутуватимуть про технології в суспільстві
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На Всесвітньому економічному форумі в Давосі відбудеться панельна дискусія про громадянські технології України в контексті гібридної війни, міжнародної політики та розвитку української демократії  

З 22 по 26 січня в Давосі (Швейцарія) триває Всесвітній економічний форум. У рамках форуму в Українському домі (Ukraine House Davos) буде проведено панельну дискусію на тему співробітництва держави, стартапів та інвесторів для вирішення економічних, політичних та соціальних проблем.

Хто бере участь у дискусії

Головним питанням, що його буде порушено під час панельної дискусії, стане civic tech – громадянські технології, що залучають громадськість до управління державою та містом. Реформа open data в Україні спричинила хвилю таких IT-проектів, що працюють на користь суспільства. Тепер ця модель розповсюджується на сусідні країни. Сivic tech стала каталізатором приходу в Україну impact-інвесторів, метою яких є отримання не фінансових дивідендів, а соціального чи економічного ефекту. Кількість таких інвесторів в Україні лише зростатиме. Окрім того, актуальність українського прикладу є високою для держав Центральної та Східної Європи. ВОни лише починають відкривати нові можливості civic tech стартапів.

У дискусії візьмуть участь:

  • Жан-Батіст Суфрон – юрист, письменник, екс-радник французького уряду, колишній генеральний секретар Французької національної цифрової ради.
  • Алісе де Тоннак – CEO та co-founder міжнародного конкурсу стартапів Seedstars World, спрямованого на покращення життя людей на ринках, що розвиваються.
  • Чідіого Акуньїлі – засновниця руху She ROARS, комьюніті-лідер Africa & MENA, Global Leadership Fellow ВЕФ.
  • Денис Гурський – голова правління SocialBoost, co-founder 1991 Open Data Incubator та 1991 Civic Tech Center, колишній радник Прем’єр-міністра України.

Нагадаємо, що Президент України, який брав участь у Форумі у 2017-му, 25 січня цього року теж планує виступитиУкраїнська делегація бізнесменів та інноваторів вирушає на Форум у Давосі з промовою на українській платформі. Окрім Петра Порошенка, у Давосському форумі візьмуть участь народні депутати України, Київський міський голова та інші представники української влади та бізнесу.

Share
Написати коментар
loading...