Реклама

Катерина Загребнюк, Clickky: «Коли співробітники щасливі — працюють продуктивніше»

Платформа Clickky з 2010-го допомагає мобільним рекламодавцям і видавцям. У 2016-му сервіс потрапив до списку українських ІТ-компаній, що отримують найбільший дохід закордоном. HR-директорка компанії Катерина Загребнюк розповіла про те, яким був 2017-й для Clickky, як компанія ставиться до роботи поза офісом та як згуртовує співробітників
Čytaty latynkoju
Катерина Загребнюк, Clickky: «Коли співробітники щасливі — працюють продуктивніше»
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. Катерина Загребнюк, Clickky: «Коли співробітники щасливі — працюють продуктивніше»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Платформа Clickky з 2010-го допомагає мобільним рекламодавцям і видавцям. У 2016-му сервіс потрапив до списку українських ІТ-компаній, що отримують найбільший дохід закордоном. HR-директорка компанії Катерина Загребнюк розповіла про те, яким був 2017-й для Clickky, як компанія ставиться до роботи поза офісом та як згуртовує співробітників

У 2016-му Clickky потрапила до списку українських ІТ-компаній, що отримують найбільший дохід закордоном за версією Dealbook of Ukraine. Катерина Загребнюк працює в компанії з липня 2012 року. Встигла спробувати себе у багатьох ролях у відділі Human Resources. Коли прийшла у Clickky, за відсутності адмінресурсів, самостійно створила відділ HR. Далі разом із CEO прописала основні KPI і напрямки роботи відділу. Наразі займає посаду HR-директорки. А якщо неофіційно, то Катерина просто завідує щастям всередині компанії.

Три головні підсумки 2017 року для команди Clickky

Катерина Загребнюк HR-директорка Clickky

— Варто сказати, що минулий рік був плідним для Clickky. По-перше, компанія досягла нових фінансових показників. Друге — Clickky відкрила офіс у Китаї та поповнила команду в Індії. Також компанія вже втретє організувала конференцію у сфері мобільного маркетингу Mobile Beach Conference, яку відвідали понад 800 учасників із 27 країн світу.

Про те, як розвивалася команда протягом року

— Цього року команда остаточно визначилася з місією і цінностями компанії, розробила підходи до організації робочого процесу, а також довгострокового розвитку і цілей компанії. Це надзвичайно важливо для прогресу команди та становлення корпоративної культури. Зараз ми точно знаємо, які пріоритети ставити у роботі та які якості повинні мати нові співробітники.

Clickky концентрується на інноваціях та ефективності у роботі. Разом з тим, пріоритетними є і наша команда, і загальне вдоволення, щастя — як співробітників, так і клієнтів, що працюють із нами. У компанії є розроблена система Clickky Benefits. Вона не тільки є невід’ємною частиною корпоративної культури, але і включає мотиваційний аспект розвитку співробітників компанії. Двічі на рік компанія проводить атестацію працівників, за результатами якої відділ HR збирає показники розвитку кожного співробітника у компанії, успішності в роботі та побажання стосовно кар’єрного росту і мотивації.

До корпоративної культури ми відносимо і підтримку здорового способу життя. Співробітники Clickky часто беруть участь у спортивних турнірах серед ІТ-компаній Одеси, які ми ж організовуємо. Це, зокрема, турніри з футболу та літнього волейболу. Ми також проводимо Top Day, Team Lead Day, Managers Day. Такі активності згуртовують команду, розвивають співробітників як фахівців та надають можливості обговорити робочі процеси в більш дружній атмосфері.

Як у компанії ставляться до віддаленої роботи

— Clickky має практику залучення кваліфікованих спеціалістів, які не мають можливості працювати в головному офісі в Одесі. Окрім того, для співробітників головного офісу встановлено правило надання днів віддаленої праці. Кожен менеджер може взяти до 5 днів на місяць роботи з дому, а програміст — до 3. Так працівники мають можливість провести деякі робочі дні поза офісом, водночас не порушується комунікація всередині команди та відділу. Співробітники з великим стажем у компанії мають можливість проводити ще більше часу, працюючи віддалено.

Cистема Clickky Benefits дозволяє нашим співробітникам працювати віддалено 1 місяць, перебуваючи закордоном.

Зараз багато працівників практикують короткочасні виїзди в країни Європи, тому ми вирішили надати їм таку можливість.

Крім відпочинку і роботи віддалено, вони використовують подібні можливості для зустрічей з клієнтами, налагодження контактів і пошуку нових партнерів.

Головні робочі інструменти та сервіси, якими користуються працівники Clickky

— У компанії користуються сервісами Slack, Confluence, JIRA, Salesforce, Worksection, Trello. До обов’язкового робочого арсеналу кожного працівника входять Slack та електронна скринька. Salesforce — інструмент, яким користується здебільшого відділ розвитку бізнесу. Там співробітники відмічають статус угод, додають інформацію щодо клієнтів, відслідковують процес переговорів. Confluence — загальна база інформації про компанію, її продукти і процеси. У ній також зберігаються звіти та підсумки зустрічей, дані щорічної оцінки роботи співробітників.

Постановка задач та комунікація між відділами відбуваються у Worksection, Meistertask, Trello, де можна відстежувати час, витрачений на виконання завдання, та встановлювати дедлайни. Відділи розробки та Business Intelligence щоденно користуються відомим таск-трекінгом JIRA.
Я користуюся е-поштою, Skype, Slack, Linkedin і внутрішньою програмою для збору резюме та відгуків по кандидатах Persia.

Якими компетенціями треба володіти, аби стати співробітником Clickky

— Серед ключових компетенцій для менеджерів — досконале володіння англійською мовою та відповідність цінностям компанії. Часто Clickky наймає працівників із мінімумом досвіду та допомагає розвинути потрібні навички. Ринок мобільного маркетингу в Україні ще слабко розвинений, тому готових спеціалістів у цій сфері знайти важко. Щодо позицій програмістів, які займаються розробкою продуктів, то компетенції залежать від потреб команди і зазвичай чітко прописані у вакансії.

Також у компанії розроблена програма стажування. Співробітник проходить курс навчання, після якого проводиться атестація його знань і виконаної роботи. Інтернами переважно є менеджери. На цей момент, у нас працюють 3 співробітники, що завершили цю програму. Слідкуйте за нашими відкритими позиціями на сайті Clickky, сторінках у соцмережах та DOU.UA.

Три головні уроки, які команда Clickky здобула за 2017-й

— У 2017 році ми зрозуміли важливість місії і цінностей. Це стосується як підбору команди й побудови відносин всередині колективу, так і розвитку та прогресу компанії загалом. Багато чому нас навчило розширення компанії, набір і робота з працівниками в Азії. Також проведення великого заходу Mobile Beach Conference стало уроком із організації конференцій та роботи з міжнародними партнерами. Одним з найбільших уроків для відділу HR стало розуміння внутрішньої атмосфери компанії, і того, як від неї залежить успіх компанії на ринку.

Коли співробітники щасливі на роботі, вони працюють більш продуктивно і навіть сприймають роботу як хобі.

Про тренди та технології мобільного маркетингу у 2018 році

— Мобільний маркетинг буде зростати разом зі збільшенням кількості користувачів смартфонів у всьому світі. Компанії будуть займатися пошуком більш технологічних рішень, розробкою нових продуктів, які допоможуть зробити закупівлю мобільної реклами більш відкритою, ефективною, прозорою. Набувають популярності аукціони у реальному часі, закупівля реклами із залученням аналітики великих обсягів інформації. Всі ці тренди матимуть вплив на розвиток ринку у 2018 році. Наша команда триматиме руку на пульсі та продовжить працювати над власними іноваційними рішеннями. Це допоможе нам залишатись конкурентоспроможними гравцями на ринку, де кардинальні зміни відбуваються щороку.

Нагадаємо, раніше Настя Павлишина розповілаПро українські закладинки, які заполонили світ, Pizdata Inc. та переїзд до Азії Na chasi про українські закладинки, які заполонили світ, Pizdata Inc. та переїзд до Азії.

Share
Написати коментар
loading...