Реклама

В Україні збудують першу «вугільну» дорогу

До кінця поточного року у Львівській області планують побудувати ділянку автомобільної дороги з використанням відходів вугільних ТЕС
Čytaty latynkoju
В Україні збудують першу «вугільну» дорогу
  1. Головна
  2. Новини
  3. В Україні збудують першу «вугільну» дорогу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
До кінця поточного року у Львівській області планують побудувати ділянку автомобільної дороги з використанням відходів вугільних ТЕС

Протяжність шляху складе 1 км. Вона з’єднає кілька сільських населених пунктів. Дорогу мають спорудити до кінця поточного року.

Хто й навіщо будує незвичайну дорогу

Компанія ДТЕК реалізовує пілотний проект з будівництва ділянки дороги з застосуванням попільно-шлакових матеріалів. Для вибору пілотного проекту з самого початку було декілька пропозицій. У підсумку, затвердили ділянку дороги, що проходить через 4 села у Львівській області. У 2018 році планується проходження експертизи і будівництво пілотної ділянки дороги з застосуванням попільно-ошлакових матеріалів.

Як заявила менеджер департаменту екологічної безпеки ДТЕК Енерго Тетяна Завгородня, в Україні утворюється близько 7,5 млн золошлакових відходів на рік. З них 6 млн т генерує ДТЕК. В європейських країнах відсоток утилізації золошлакових відходів становить близько 92%, в США — 41%, Індії — 50%, Китаї — 65%. Використання золошлаків значно знижує собівартість виробництва будматеріалів — не менше ніж на 15-20%. Зниження вартості робіт із будівництва доріг при цьому становить у середньому на 30%. У світовій практиці подібні відходи використовували при будівництві швидкісної дороги Ейзенхауер в Чикаго і Ересуннського мосту між Данією та Швецією.

Раніше ми розповідали про те, що триваєБудівництво Бескидського тунелю завершене спорудження Бескидського туннелю.

Share
Написати коментар
loading...