Реклама

Від Ярослава Мудрого до Малевича — портретами видатних українців прикрасять трамваї

Нові трамваї PESA на Борщагівській лінії почали оформлювати портретами видатних українців. Про це повідомляє прес-служба КМДА  
Čytaty latynkoju
Від Ярослава Мудрого до Малевича — портретами видатних українців прикрасять трамваї
  1. Головна
  2. Новини
  3. Від Ярослава Мудрого до Малевича — портретами видатних українців прикрасять трамваї
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нові трамваї PESA на Борщагівській лінії почали оформлювати портретами видатних українців. Про це повідомляє прес-служба КМДА  

Першими на маршрут уже вийшли трамваї із портретами Анни Київської та Ярослава Мудрого. Надалі у столиці України можна буде побачити трамваї ще й з іншими видатними історичними діячами України.

Хто із відомих українців з’явиться на трамваях

Столична влада продовжує оновлювати рухомий склад громадського транспорту. Крім оновлення, було прийнято рішення ще й прикрасити вагони, які вийдуть на маршрут. Нові трамваї PESA вже почали оформлювати портретами видатних українців, киян. Зокрема, серед тих, чиї портрети з’являться на вагонах громадського транспорту — постаті Анни Київської, Ярослава Мудрого, Сержа Лифаря, Владислава Городецького, Казимира Малевича, Івана Фундуклея, Марії Заньковецької, Олександра Вертинського та інших.

Окрім того, у кожному трамваї встановлений відеоекран, на якому демонструватимуть короткий відеоролик про ту чи іншу видатну особистість. Додамо, що за минулі роки столиця закупила майже 100 автобусів, понад 100 тролейбусів і 45 трамваїв.

Наприкінці грудня 2017 року Київ отримав чергову партію сучасних польських трамваїв PESA 5-го покоління зі 100% низькою підлогою, кондиціонерами, Wi-Fi. Більшість із них уже курсує на Борщагівській лінії швидкісного трамвая.

Нагадаємо, що ретро-трамвай у Києві ходитимеУ Києві ретро-трамвай ходитиме екскурсійним маршрутом екскурсійним маршртутом. Працівники КП «Київпастранс» змушені були зняти ретро-трамвай із постаменту для проведення реставраційних робіт. Вже проведено відновлювання трамвайного візка та тягових двигунів, а також тривають роботи з ремонту електричної системи керування трамваєм.

Share
Написати коментар
loading...