Реклама

10 сайтів, які стануть корисними для журналіста

Відшукати нові незвичні ідеї для матеріалів, почути професійні поради або ж просто поцікавитися, що твориться в медіапросторі — легко, якщо озброїтися корисними ресурсами
Čytaty latynkoju
10 сайтів, які стануть корисними для журналіста
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 10 сайтів, які стануть корисними для журналіста
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Відшукати нові незвичні ідеї для матеріалів, почути професійні поради або ж просто поцікавитися, що твориться в медіапросторі — легко, якщо озброїтися корисними ресурсами

Пропонуємо добірку, яка допоможе журналістові зі стажем (та початківцям) продуктивно провести час у інтернет-просторі. До вашої уваги 5 міжнародних та 5 українських сайтів, які стануть корисними для журналіста.

Google Trends

Почнемо з найпростішого. Google Trends — це сервіс, за допомогою якого ви можете відслідковувати активність  пошукових запитів. Статистика Google також показує «найактивніші» країни та міста, період, кількість запитів та ін. Крім того, можна відсортувати дані за регіоном чи окремими відрізками часу й отримати інформацію з красивим графіком.

Adobe Post

З цим додатком можна легко та швидко створювати графічні зображення для розповсюдження в соціальних мережах, надсилання в електронних листах тощо. Різноманітні шаблони полегшать процес роботи і зекономлять час користувачам, які не мають навичок роботи із дизайнерськими програмами.

Dextro

Ресурс сподобається прихильникам відеоконтенту в інтернеті. Dextro аналізує та покращує характеристики відеоролика, завдяки чому відео легко знаходять пошукові алгоритми, включають його у результати пошуку і розповсюджують його.

Raw

У вас є величезна таблиця з даними, і ви ламаєте голову, як це все показати читачам? Завантажте її у Raw. Доволі простий сервіс, який дозволяє досягти бажаної мети в кілька кроків: додаєте дані, обираєте вид візуалізації (за лічені секунди бачимо, як цифри й назви перетворюються на хмари чи бджолині стільники), редагуєте картинку, завантажуєте її чи вбудовуєте в матеріал через код.

MapHub

Також стане в нагоді безкоштовний сервіс створення інтерактивних карт MapHub. На сайті можна легко створювати хороші візуалізації та одночасно пропонувати потужні аналітичні можливості геопросторових даних.

10 сайтів, які стануть корисними для журналіста

Deadline

Ми вже згадували про те, що на українському ринку стартапів для медіа сталося поповнення. Deadline — це платформа, яка має допомогти журналістам та експертам знайти одне одного. Як це працює і чим корисне для медіаринку, розповідавВолодимир Германов, Deadline: «Не бійтеся мати іншу точку зору» Володимир Германов, PR-директор медіа-платформи у ексклюзивному інтерв’ю.

Реформи в Україні

Ресурс, на якому є посилання на усі реформи – і ті, які вже проведені, і ті, які в процесі реалізації. Створити цей сайт спонукали постійні заяви політиків і користувачів в соцмережах про те, що в країні нічого не змінюється. Насправді багато змін проходять повз пересічних українців, адже не було узагальненого списку зроблених змін.

Мова – ДНК нації

Сервіс для вивчення, перевірки та вдосконалення української мови. Це освітній проект для тих, хто хоче вдосконалити свої знання української мови; Тут ви знайдете цікаві вправи, диктанти та бібліотеку правил.

Антикорупційна мапа

У 15 обласних центрах України можна проконтролювати ремонт доріг та інші бюджетні витрати на ремонти в межах своїх міст завдяки спеціалізованій онлайн-мапі. Представники сервісу зауважують, що готові до співпраці із малими громадами та невеликими населеними пунктами.

UA Global Rankings

Зручний доступ до актуальних даних про позиції України у ключових міжнародних індексах зібрали на одному сайті аналітики VoxUkraine. Окрім загального списку, рейтинги розділили за різними напрямами, візуалізували динаміку за останні 6 років і показали географічних та глобальних сусідів України по рейтингах.

Share
Написати коментар
loading...