Реклама

Consumer Electronic Show-2018 — 10 неймовірних новинок

Щорічна виставка CES – майданчик фантазій майбутнього, що стануть частиною нашого життя вже за десяток років. Крім цілком серійних зразків, тут можна було побачити й незвичні розробки, які захоплюють увагу
Čytaty latynkoju
Consumer Electronic Show-2018 — 10 неймовірних новинок
  1. Головна
  2. Техно
  3. Consumer Electronic Show-2018 — 10 неймовірних новинок
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Щорічна виставка CES – майданчик фантазій майбутнього, що стануть частиною нашого життя вже за десяток років. Крім цілком серійних зразків, тут можна було побачити й незвичні розробки, які захоплюють увагу

Окрім погляду в майбутнє, світові гіганти пропонують тут також інноваційні рішення реальних проблем, з якими нам частенько доводиться стикатися. На часі дізнатися, що незвичайного придумали учасники цьогорічної CES-2018Чого очікувати від CES 2018.

Virgin Hyperloop One — транспорт майбутнього із мобільним застосунком для бронювання квитків

На виставці не обійшлося, звичайно ж, без розробки Ілона Маска. На CES-2018 Virgin Hyperloop One представили мобільний додаток, в якому можна забронювати квиток на пасажирську капсулу Hyperloop. Під час презентації компанія також представив останній дизайн поїзда XP-1.

Програма, розроблена спільно з HERE Technologies, позуватиме користувачам, як дійти до початкової станції, як здійснити посадку і куди йти після прибуття на кінцеву станцію. Крім того, пасажири матимуть можливість налаштувати переваги подорожі, вибираючи такі опції маршруту: найшвидший, найдешевший, або найекологічніший.

За словами розробників програми, незважаючи на те, що запустять реальну систему вакуумного поїзда ще не скоро, користувачі можуть віртуально протестувати зручність нового виду транспорту.

HTC — шолом віртуальної реальності з новими аксесуарами

На CES 2018 HTC показала свій новий винахід – шолом віртуальної реальності Vive Pro, що показує зображення значно якісніше і містить вбудовані навушники. Vive Pro має два екрани OLED. Роздільна здатність – 2880 × 1600, тобто на 78% більше, ніж у попередньої моделі. Також в шолом вбудована подвійна фронтальна камера та подвійний мікрофон, які поглинають шум. За словами представників HTC, інженери доклали чималих зусиль, аби зробити Vive Pro зручнішим та легшим.

Оновлений Vive Pro з’явиться в магазинах вже цього року, але ціну поки не розголошують. Окрім шолому, HTC також презентувала Vive Adapter, який дозволяє Vive і Vive Pro з’єднуватися з комп’ютером без проводу.

Toyota — фургон доставки піци без водія

Toyota і Pizza Hut оголосили про початок партнерства. Тепер піцу будуть доставляти безпілотні автомобілі E-Palette. На CES-2018 Toyota показала концепцію автономного транспорту, який, теоретично, зможе одного разу не тільки привезти, але навіть приготувати піцу дорогою до клієнта. Крім цього, Toyota розповіла про плани об’єднатися з кількома партнерами протягом 2018 року, як Amazon, Uber і Didi.

E-Palette – автоматизований, електричний фургон, що легко піддається змінам та може адаптуватися до різних потреб.

Intel — найменші в світі комп’ютери із підтримкою віртуальної реальності

Intel представила ПК розміром з долоню — найменший комп’ютер, який підходить як для роботи, так і для VR і комп’ютерних ігор. Тепер потужну продуктивність і якісну графіку, що займає крихітний розмір, можна носити з собою. Intel почав показувати NUC-пристрої ще кілька років тому. Але цей, забезпечений могутньою новою мікросхемою, дійсно є, за що похвалити.

Міні-комп’ютер існує в двох версіях: перший — з процесором Core-i7-8809G, відеокартою RX Vega MGH та швидкістю 3.1 ГГц і 4.2 ГГц. Друга модель — з процесором Core i7-8705G та частотою 3.1 ГГц і 4.1 ГГц. Вона також потужна, але працює трохи повільніше з картою RX Vega GL. Ці показники, за даними Intel, роблять нові комп’ютери NUC здатними виконувати вимогливі запити VR і запускати ігри при 1080p на рівні 60fps.

Також, ПК мають безліч різних портів:

  • 2 для гігабітного Ethernet,
  • 2 USB-C,
  • 2 міні-виходу DisplayPort,
  • 4 порти USB 3.1.

SanDisk — найменша в світі флешка на 1 ТБ

Щороку на CES, крім представлення телевізорів, ноутбуків і інших гаджетів, компанії змагаються в тому, хто може вмістити більший обсяг пам’яті в один флеш-накопичувач. І в цьому році SanDisk показала прототип гаджета, який стане найменшим у світі флеш-накопичувачем USB-C на 1 ТБ.

Титул «найбільш місткої в світі флешки» відноситься до минулорічної Kingston DataTraveler Ultimate GT на 2 TБ, але прототип SanDisk все ж значно менший, аніж флешка Kingston, презентована у 2017-му.

Крім того, прототип SanDisk отримав інтерфейс USB-C (тоді як Kingston використовує вже старенький USB 3.0). Це означає, що ви зможете використовувати його для передачі даних не тільки між звичайними комп’ютерами, але й, наприклад, безпосередньо між смартфонами Android. На даний момент флешка є всього лише прототипом, без оголошеної ціни або дати випуску.

Робот-собака Aibo від Sony

Sony презентували оновлену модель роботів — автоматизованих собак Aibo. В ході презентації два робота реагували на погладжування і розпізнавали обличчя «господаря», а часом навіть сідали по команді, повторюючи поведінку справжніх цуценят.

Читайте також: Sony повертає у продаж свого робо-собаку

З усіх присутніх в приміщенні людей робот здатний упізнати свого господаря в обличчя і уважно слухати його голосові команди. Представники Sony стверджують, що робот здатний формувати емоційний зв’язок з усіма членами сім’ї, в якій він живе. Очі Aibo зроблені з двох круглих OLED-дисплеїв, що робить погляд роботів по-справжньому живим. Aibo адаптується до людей, досліджує довколишній простір, і поступово вчиться новим трюкам, постійно розвиваючись.

Всі дані вихованця зберігаються в хмарі, а для управління Aibo компанія Sony створила мобільний додаток My Aibo. У додатку можна налаштувати робота, подивитися фотографії, зроблені його вбудованою камерою, а також завантажити з офіційного магазину нові трюки і навички.

Вартість Aibo в Японії складе приблизно $1,8 тис та щомісячний сервісний збір – $26.

Одразу декілька компаній хочуть інтегрувати голосового помічника Alexa від Amazon до комп'ютерів

Цифровий асистент Alexa, створений Amazon, асоціюється Echo Amazon так само стійко, як і iOS з iPhone. Проте, Alexa стає все більш незалежним. Тепер його використовує Sonos в динаміках. Він вбудований в термостат Nest і навіть в лампочки, зроблені Philips. Крок за кроком, ця інновація дійшла до комп’ютерів і ноутбуків.

Саме про це йшлося на CES. Такі виробники, як HP, ASUS і Acer оголошують про інтеграцію Alexa на цьому тижні. HP, наприклад, планує додати індикатор до десктопу Pavillion Wave, який буде світитися, коли він почує ім’я Alexa. Так він активує цифрового асистента. А Acer додасть мікрофони, які можуть розпізнати голосові команди для Alexa з усіх кінців кімнати. Ця функція буде доступна в ноутбуках Spin 5 і Switch 7.

Razer — телефон, який трансформується в ноутбук

Презентація новинки від Razer — це практично традиція CES. Цей рік не став винятком: їхній новий проект Linda — це телефон Razer, який вставляється в ноутбук.

Хоча ми бачили подібні новинки у телефонів Motorola Atrix, який приєднувався до ноутбука Lapdock, а пізніше і у Samsung, які придумали подібний аксесуар DeX — у Razer є важлива перевага: замість того, щоб просто використовувати телефон в якості “мізків” гібридного ноутбука, він ще й відіграє роль тачпада. Linda нагадує ноутбук Razer Blade Stealth, але є пара змін: по-перше, немає кнопки включення, а замість нього — датчик цифрового відбитку пальців на телефоні. Також у ноутбука немає колонок, замість них — стереодинаміки телефону Razer. А ще в новій моделі прибрали кілька кнопок з клавіатури.

З точки зору продуктивності, більшість додатків працює як на будь-якому планшеті Android, і деякі додатки — як Chrome.

Модульний смарт-динамік, який має набір змінних елементів

Компанія з виробництва навушників Ashley Chloe планує створити модульний розумний динамік, який складатиметься з десятків додаткових аксесуарів. Ashley Chloe презентувала на CES концепцію цього динаміка, щоб зрозуміти, наскільки цікава ця ідея користувачам. Можливо, концепцію перетворять в реальний продукт вже до кінця 2019 року.

Ashley Chloe Ensembl складається з пластмасових дисків, які надягають на колонку. Так складається цілісний циліндр. Окрім того, що це – стильний розумний динамік, який працює з кількома голосовими асистентами водночас, користувачі матимуть можливість обирати серед аксесуарів. Наприклад, можна встановити диск, що містить камеру відеоспостереження на 360 градусів. Або інший диск, який проектує фільми. Ціна кожного з аксесуарів до колонки становитиме від $50 до $100.

Бездротова ігрова клавіатура Corsair, що працює 75 години від 1 заряду батареї

Corsair презентував кілька корисних пристроїв для геймерів. По-перше, бездротову ігрову клавіатуру Corsair, що працює 75 години від одного заряду батареї. А по-друге — величезний килимок для миші, що працює як бездротовий зарядний пристрій, якщо покласти на нього телефон.

Крім заряду, у клавіатури є ще одна особливість: вона надійно захищає інформацію, шифруючи натискання клавіш. Бездротова гральна клавіатура вже доступна на веб-сайті Corsair за $130. А випуск килимків для миші анонсували цього місяця за орієнтовною ціною $108.

Technics — найдорожчі високотехнологічні програвачі вінілу

Panasonic офіційно представив оновлені програвачі Technics SP-10R і SL-1000R, запущені ще в 1969 році. У ті часи SP-10 був проривом: він став першим програвачем з прямим приводом. Panasonic заявляє, що цей перевипуск відродженого SP-10 «досяг практично бездоганного звучання». Однак якщо класичні Technics SP-10MK2 і SP-10MK3 були призначені, перш за все, для використання в студіях, то нова модель орієнтована виключно на ринок домашньої апаратури.

Компанія назвала SP-10R «найбільш преміальним програвачем, який існував коли-небудь». Panasonic довелося серйозно попрацювати над шумопоглинання, аби досягти бездоганного звучання. Виробники додали в модель гумову підкладку, яка допомагає усувати будь-які небажані коливання. Це допомагає SP-10R мати низький рівень спотворення відтворення звуку (детонації). Детонація цієї моделі досягає лише 0,015%. Technics SL-1000R з’явиться на прилавках навесні 2018 року. Його ціна дорівнюватиме приблизно $10 тис.

Share
Написати коментар
loading...