Реклама

10 українських стартапів, що стали всесвітньо знаними в 2017-му

2017 рік був досить успішним для стартапів в Україні та світі загалом. Проекти один за одним заявляли про себе, залучаючи мільйони навіть без мінімально життєздатного продукту. Сьогодні поговоримо про 10 найпопулярніших технологічних новинок та досягнень українців, що сколихнули світ минулоріч
Čytaty latynkoju
10 українських стартапів, що стали всесвітньо знаними в 2017-му
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 10 українських стартапів, що стали всесвітньо знаними в 2017-му
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
2017 рік був досить успішним для стартапів в Україні та світі загалом. Проекти один за одним заявляли про себе, залучаючи мільйони навіть без мінімально життєздатного продукту. Сьогодні поговоримо про 10 найпопулярніших технологічних новинок та досягнень українців, що сколихнули світ минулоріч

Про них говорили за вечерею, з колегами та писали найпопулярніші видання.

Їхні продукти та послуги замовляли люди зі всього світу. Отож, хто вони і чим займаються?

PassivDom

Український стартапУкраїнський стартап, що створює 3D-будинки, отримав визнання в США PassivDom, що створює автономні модульні будинки за допомогою 3D-принтера, отримав більше 8 тис попередніх замовлень в США. Засновник компанії Максим Гербут родом з Маріуполя.

PassivDom – це єдина цілісна конструкція, надрукована на 3D-принтері без швів і склеювання. Він відрізняється високою міцністю і зовсім не потребує фундаменту – для його установки не потрібна спеціальна ділянка для забудови.

Будинок можна встановити будь-де чи перевозити з місця на місце.

Delfast

Гібрид мотоцикла та гірського велосипеда Delfast EbikeУкраїнський Delfast Ebike зібрав $50 тис на Kickstarter зумів зібрати завдяки краудфандинговій кампанії суму $50 тис. Розробники пообіцяли, що електробайк можна буде придбати в травні 2018 року. Ми писали про те, що швидкість Ebike в середньому становить 45 км/год. Найшвидше він зможе їхати зі швидкістю 80 км/год. Delfast Ebike має іммобілайзер, GPS-трекер, кнопки старт/стоп, сигналізацію, віддалений запуск, а також мобільний застосунок. Український електробайк буде випускатися у трьох варіантах.

Grammarly

Стартап українських розробників Grammarly5 українських стартапів, відомих в усьому світі використовує машинне навчання та штучний інтелект для покращення граматики, стилістики та письма іноземними мовами в залежності від контексту. Сервіс для перевірки не просто отримав визнання користувачів — команда залучила інвестиціїAI-стартап з України, що працює над грамотністю, отримав $110 млн інвестицій у розмірі $110 млн. Програма використовує штучний інтелект для перевірки правопису та граматики англійської мови. Крім того, редагує не тільки помилки, а й структуру речень і стиль письма. Більше 600 провідних університетів та корпорацій використовують Grammarly. Усього в програми майже 7 млн активних користувачів.

Go To-U

Go To-UУкраїнці з Go To-U пройшли до Climate Launchpad працює над платформою, що має поєднати представників бізнесу, котрі володіють зарядними станціями. Українська команда стала учасниками міжнародного конкурсу Climate Launchpad. Загалом вони змагалися із 105 командами з 35 держав. Українці потрапили до ТОП-10 зі своєю ідеєю. Компанія займається укладанням партнерських угод із ресторанами, готелями, установами та закладами, котрі встановлюють зарядні станції для електромобілів власним коштом. Стартап забезпечуватиме власникам таких станцій просування через спеціальний додаток.

Ugears

Стартап UgearsКоманда українського конструктора зібрала $140+ тис на нові моделі іграшок, що виробляє незвичайні механічні 3Д-пазли з фанери для дорослих і дітей, був започаткований у 2014 році в Києві. Зараз люди на п’яти континентах збирають їхні унікальні моделі. Цьогоріч Ugears вивели на Kickstarter модель колісної ліри під назвою Hurdy-Gurdy, механічний таймер-календар Date Navigator та декілька інших нових механічних моделей.

UniExo

Українська розробка UniExoУкраїнська розробка екзоскелету лідирує на всесвітньому конкурсі стартапів потрапила до ТОП-25 на конкурсі Robot Launch 2017 швейцарського сайту Robohub. Молодий український інженер Антон Головаченко розробив модулі, що одягаються на ушкоджені кінцівки. Вони допомагають тренувати м’язи у разі переломів чи паралічу рук або ніг. Штучні руки і ноги з серводвигунами, датчиками і програмним забезпеченням можуть підіймати та опускати біологічні кінцівки стільки разів і в такому режимі, як їх запрограмували.

Helmfon від Hochu Rayu

Пристрій, розроблений українською компанією Hochu RayuУкраїнський шолом для офісу став сенсацією за кордоном, облетіла відомі англомовні технологічні блоги і викликала жвавий інтерес в американських компаній, які захотіли випробувати диво-шолом у своїх офісах. Helmfon – шолом, оснащений телефоном – блокує зовнішній і внутрішній шум та дозволяє здійснювати робочі дзвінки в приміщенні з іншими людьми. Надягнувши шолом, людина може не хвилюватися про те, що співробітникам заважатимуть її розмови і при цьому не чутиме розмов сторонніх.

Senstone

Про Senstone заговорили усі і скрізь через успіх кампанії із колективного фінансування, яку команда запустила на платформі Kickstarter у лютому 2017 року. Senstone — високотехнологічний ґаджет, схожий на кулон діаметром 2,9 см. Ви можете записувати аудіофайли з допомогою цього пристрою — а потім лише в 1 натискання перетворювати записане на текст. Senstone можна використовувати і як браслет, і як кулон, і навіть прилаштувати його на одязі; все залежить від до вашого стилю життя та особистих уподобань.

People.ai

Стартап People.ai, заснований українцем Олегом Рогинським, зібрав інвестицій$7 млн інвестують в стартап із України на суму 7 мільйонів доларів. Компанія, офіс якої розміщений у Кремнієвій долині, пропонує рішення на основі штучного інтелекту для управління відділами продажів. Програмне забезпечення, створене в People.ai, допомагає підвищити ефективність команд, аналізуючи їх продуктивність і надаючи рекомендації щодо закриття угод.

Petcube

PetcubeПідприємці зустрінуться із маркетинг-директоркою Petcube — це гаджет що дозволяє через мобільний додаток стежити, розмовляти і грати у лазерні ігри із домашнім улюбленцем. Ґаджет отримав високі оцінки в одному ряду із Apple Watch 2, Snapchat та Android Wear 2 на міжнародній виставці Wearable Tech Show 2017. Petcube запустив дві успішні кампанії на Kickstarter і зібрав більше $500 тис. У квітні 2017 року Petcube відзначили всесвітньо відомою премією в області інновацій Edison Award.

Share
Написати коментар
loading...