Реклама

У Львові затвердили концепцію «електромобільності»

Концепція передбачає збільшення до 2025 року кількості електромобілів до 20% від загальної кількості зареєстрованих у Львові автомобілів  
Čytaty latynkoju
У Львові затвердили концепцію «електромобільності»
  1. Головна
  2. Місто
  3. У Львові затвердили концепцію «електромобільності»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Концепція передбачає збільшення до 2025 року кількості електромобілів до 20% від загальної кількості зареєстрованих у Львові автомобілів  

Також у місті планують розширити мережу зарядних станцій для електромобілів. Відповідну концепцію своїм рішенням ухвалив виконком Львівської міської ради у п’ятницю, 5 січня.

Що передбачає концепція

У мерії Львова планують до 2025 року значно збільшити відсоток електротранспорту в місті. Так, кількість електромобілів збільшать до 20%, громадського електротранспорту загалом – до 40%, а комунального – до 50%. Для цього в місті розширять мережу зарядних станцій для електромобілів так, щоб вони були розташовані у межах 15-хвилинної пішої доступності від будь-якої точки міста. Мерія обіцяє також проводити промоційні заходи та виставки для популяризації використання електромобілів. Планується, що таке збільшення відсотку електромобілів дозволить покращити стан повітря та знизити шумове навантаження в місті та підвищить енергоефективність міста, зменшивши споживання пального.

Нагадаємо, що із 1 січня розпочалиІз 1 січня почали діяти пільги на ввезення електромобілів в Україну діяти пільги на ввезення електромобілів в Україну. До кінця 2018 року звільняються від обкладення податком на додану вартість операції із ввезення на митну територію України та з постачання на митну територію України транспортних засобів, оснащених винятково електричними двигунами. Також ці транспортні засоби звільняються від акцизного оподаткування.

Share
Написати коментар
loading...