Реклама

Науку в Україні у 2018-му профінансують на +30%

Цьогоріч фінансування науки збільшилося на понад 30% порівняно з минулим роком: з 4,7 млрд грн до 6,1 млрд грн
Čytaty latynkoju
Науку в Україні у 2018-му профінансують на +30%
  1. Головна
  2. Новини
  3. Науку в Україні у 2018-му профінансують на +30%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Цьогоріч фінансування науки збільшилося на понад 30% порівняно з минулим роком: з 4,7 млрд грн до 6,1 млрд грн

Видатки уряду на розвиток наукової сфери в Україні збільшаться — проте зростання не буде однаковим для різних інституцій та організацій. Найсуттєвіше зросло фінансування Національної академії наук – понад 38%. На фінансування наукових досліджень в університетах виділили значно менше коштів – лише на 12,3%. На часі дізнатися, як фінансуватимуть науку впродовж наступних 12 місяців в Україні.

Яка ситуація із вкладенням коштів в науку порівняно із 2017 роком

У 2017 році у розпорядженні Національної академії наук України (НАН) було 2 млрд 719 млн грн. Фінансування на університетську науку, яким розпоряджається Міністерство освіти і науки України, становило 621,5 млн гривень. У Міністерстві освіти повідомляють, що у бюджеті 2018 року запровадили «важливу новацію» – для НАН відкрито нову програму «Підтримка розвитку пріоритетних напрямків досліджень». На фінансування в рамках цієї програми закладено бюджет у 500 млн грн.

Розвиток науки на місцях триває не лише за рахунок фінансування із державного бюджету. Нагадаємо, що Центр науки у Тернополі об’єднавЦентр науки у Тернополі об’єднав ІТ-музей та міні-лабораторії ІТ-музей та міні-лабораторії. Науковий музей займає площу майже 620 м². У планах творців нового закладу значиться зробити сучасні лабораторії, дати можливість поєднувати теорію з практикою. На реалізацію проекту його засновники витратили 1 млн грн.

Фінансування науки в Україні у 2018-му зросло на 30%

Share
Написати коментар
loading...