Реклама

Україна переходить на 12-річну систему шкільної освіти

Із 2018 року Україна переходить на нову систему шкільної освіти. Збільшиться не лише тривалість навчання, але й з’явиться поділ на профілі у старшій школі
Čytaty latynkoju
Україна переходить на 12-річну систему шкільної освіти
  1. Головна
  2. Новини
  3. Україна переходить на 12-річну систему шкільної освіти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Із 2018 року Україна переходить на нову систему шкільної освіти. Збільшиться не лише тривалість навчання, але й з’явиться поділ на профілі у старшій школі

Відтепер середня освіта буде поділена на три рівні, кожен з яких буде завершуватися державною атестацією. З 2018-року школярі в Україні навчатимуться 12 років.

Якою буде система освіти в Україні, починаючи з 2018 року

Із 2018 року набуває чинності низка змін в системі навчання згідно із законом «Про освіту». Його було ухвалено восени 2017 року. Згідно із цими змінами, шкільне навчання триватиме 12 років. При цьому середню освіту розділять на три рівні. Початкова освіта складатиме 4 роки. Базова середня триватиме 5 років. Профільна середня освіта матиме цикл у 3 роки.

На профільному рівні передбачено 2 напрямки. Перший напрямок – академічний. Згідно із ним, випускник матиме в подальшому продовження навчання у вишах.  Другий напрямок – профільний. Його орієнтовано на ринок праці. Таким чином профільне навчання відбуватиметься на основі поєднання змісту освіти та професійно орієнтованого підходу.

Серед інших змін — після закінчення кожного рівня освіти відбуватиметься державна атестація. Вона може відбуватися в т.ч. у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Зміни та початок навчання за новою програмою розпочнуться для учнів початкових класів із 1 вересня 2018 року. Для базової середньої школи зміни набудуть чинності з 1 вересня 2022 року. Профільна середня освіта працюватиме за новою системою із 1 вересня 2027 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українські виші отрималиУкраїнські виші отримали доступ до міжнародного онлайн-архіву для науковців доступ до міжнародної онлайн-бази наукових публікацій.

Share
Написати коментар
loading...