Реклама

Українські кораблі обладнали новітніми системами зв’язку

Станом на кінець 2017 року у Військово-морських силах ЗСУ на більшості кораблів упроваджено новітні системи зв’язку  
Čytaty latynkoju
Українські кораблі обладнали новітніми системами зв’язку
  1. Головна
  2. Новини
  3. Українські кораблі обладнали новітніми системами зв’язку
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Станом на кінець 2017 року у Військово-морських силах ЗСУ на більшості кораблів упроваджено новітні системи зв’язку  

Триває модернізація українського флоту. Українські судна отримали нове обладнання для навігаційних цілей та бездротового зв’язку на морі. Радіостанціями Harris різних типів повністю забезпечено кораблі одного батальйону берегових підрозділів. Але незабаром на такі системи зв’язку планують перевести всі військові підрозділи морської піхоти.

Як удосконалили зв’язок в українському флоті

Увесь зв’язок наразі працює в автоматичному режимі. Тепер на кораблях розміщені власні захищені сервіси для обміну повідомленнями, електронною поштою, для відображення інформації. У режимі реального часу на електронній мапі можна відстежувати всі пересування кораблів. Відтепер усі переговори, обмін даними мають високий рівень криптографічного захисту. Моряки захищені не тільки від прослуховування, а й від систем радіопригнічення, які може використовувати супротивник.

Режими роботи новітніх засобів зв’язку (станції автоматично переходять в інший діапазон без участі оператора) дають змогу безперервно працювати у ситуації, коли супротивник застосовує засоби радіоелектронної боротьби. Додамо, що малі броньовані катери оснащені короткохвильовими та ультракороткохвильовими системами типу Harris. Вони є повністю автоматизованими та мають усі необхідні види зв’язку для забезпечення управління корабельними групами військово-морських сил, зазначають у відомстві.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Адміністрація морських портів України розпочинає5 млрд грн в Україні виділять на кораблі масштабне оновлення ввіреного їй флоту. Протягом 5 років тут мають придбати близько 20 сучасних технологічних плавзасобів. Сукупна сума інвестицій у таку модернізацію складе близько 5 млрд грн.

Share
Написати коментар
loading...