Реклама

Комбінати Маріуполя переводять на екологічні євростандарти

Бюджетоформуючі підприємства Маріуполя продовжують реалізовувати масштабні програми реконструкції виробництва
Čytaty latynkoju
Комбінати Маріуполя переводять на екологічні євростандарти
  1. Головна
  2. Новини
  3. Комбінати Маріуполя переводять на екологічні євростандарти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Бюджетоформуючі підприємства Маріуполя продовжують реалізовувати масштабні програми реконструкції виробництва

Сфера металургійної промисловості традиційно вважається однією із найбільш екологічно небезпечних в Україні. Тому запровадження низки новітніх стандартів та контролю за їхнім дотриманням є важжливою складовою реформування галузі. В основному комбінати працюють у екологічному напрямку, але й намагаються розширити асортимент продукції та підвищити конкурентоспроможність на зовнішніх ринках.

Що модернізують маріупольські комбінати

На одному із металургійних комбінатів триває будівництво додаткового комплексу. Його планують запустити у 2018 році. Він працюватиме у 2,5 рази екологічніше, ніж того вимагають суворі європейські стандарти. Аналогів такого обладнання немає в Україні. Також на комбінаті повним ходом триває реконструкція аглофабрики. Там незабаром з’явиться комплекс очистки димових газів від сіркових сполук.

Об’єм інвестицій склав $220 млн. Планується на 80% замінити обладнання. Першу партію нового устаткування отримають вже у січні 2018 року. Повні випробування нового устаткування відбудуться 2019 року, коли повністю закінчать всі роботи на об’єкті. На металургійному комбінаті «Азовсталь» застосовують рукавні фільтри, які дозволяють вдвічі зменшити викиди пилу в повітря.

Нагадаємо, що ЄБРР надаєЄБРР надає інвестиції на модернізацію металургійного гіганта України інвестиції на модернізацію іншого металургійного гіганта України у розмірі $350 млн.

Share
Написати коментар
loading...