Реклама

США інвестують у сміттєпереробний завод у Борисполі

Міська влада Борисполя уклала меморандум із американським інвестором щодо будівництва сміттєпереробного заводу  
Čytaty latynkoju
США інвестують у сміттєпереробний завод у Борисполі
  1. Головна
  2. Новини
  3. США інвестують у сміттєпереробний завод у Борисполі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Міська влада Борисполя уклала меморандум із американським інвестором щодо будівництва сміттєпереробного заводу  

Переробка сміття — одне із ключвових завдань для українських міст. Особливо це стосується мегаполісів. Американській інвестор має намір допомогти із запровадженням нових сміттєпереробних технологій поблизу Києва. Завод протягом року зможе опрацювати 100 тис тонн сміття. На часі дізнатися більше про цей проект.

Скільки коштів інвестують у завод та коли запускатимуть

Орієнтовна вартість будівництва заводу, в який вкладе кошти інвестор із Сполучених Штатів, складає $200 млн. За попереднім прогнозом, запуск підприємства відбудеться до 2020 року. Сміття на новий завод буде звозитися із сусідніх районів Київської області — Баришівського, Березанського, — а також із самої столиці. Тверді відходи будуть спалювати при температурі 800-1200°. Потім цю енергію переводитимуть в електрику. Таким чином переробка сміття матиме ще й позитивний ефект для української енергетичної системи.

Вироблену таким чином електроенергію продаватимуть для споживачів за так званим «зеленим тарифом». Затрати на процес переробки сміття на зводі фінансуватимуться американським інвестором із його власної ініціативи, кажуть сторони угоди.

Нагадаємо, раніше ми інформували вас, що у 2017 році стало відомо про намір уряду побудуватиВ Україні побудують 800 сміттєпереробних заводів 800 сміттєпереробних заводів на території нашої держави. Нові потужності перероблятимуть вторинну сировину, утилізуватимуть та компостуватимуть біологічні відходи.

Share
Написати коментар
loading...